Sport

Rasovszky Kristóf: A 19-es a siker száma, egy üzenet volt, hogy meg lehet csinálni

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Tokióban ezüstérmet szerző Rasovszky Kristóf elképesztő magabiztossággal nyerte a nyílt vízi úszás 10 kilométeres számát a párizsi olimpián.

A magyar úszó rögtön az elején bekezdett, egy kilométert követően élre állt és csak akkor csúszott visszább, amikor kortyolt egy picit. A hajrát is jól bírta, nem tudta Oliver Klemet beérni, így aztán a versenyt végig kontrollálva bejött első helyen.

„Nagyon nehéz volt, de készültünk erre, edzettünk a Dunában, ami nagyon felkészített minket arra, ami vár itt. Tegnap láttuk a lányok versenyét, számítottam arra, ha tudok vezetni a verseny nagy részében, akkor nagy baj nem lehet. Megvolt a kellő erő ahhoz, hogy tudjam tartani a pozíciómat, úgyhogy bíztam benne, ha odáig nem történik nagy gond, akkor már nem is fog” – mondta az M4 Sportnak a friss olimpiai bajnok, de kevésbé szakmai érvei is voltak a győzelem okára.

Küldött jeleket a világ, hogy bízzak magamban. A 19-es számot kaptam, és ami óta házas vagyok, egyre jobban hiszek ezekben a számmisztikákban is. A 19-es gyakorlatilag a győzelemnek, a sikernek a száma. Ez jó volt kezdésnek. Tegnap pedig a Sharon nyert úgy, hogy Tokióban második lett, majd megnyerte Dohában a vb-t, ahogy én is. Ezek után elég magabiztosan jöttem ide, hogy talán ez nem véletlen. Egy üzenet volt, hogy meg lehet csinálni

Szintén hatalmasat úszott Betlehem Dávid, aki bronzérmet vihet majd haza Párizsból. A 22 éves versenyző az élboly hátuljában haladt a verseny túlnyomó részében, majd az utolsó két kilométert az ötödik helyről kezdte meg, de eszelős hajrával süvített be a harmadik helyre.

„Ez nekem felér egy aranyéremmel, hogy Kristóffal lehetek együtt a dobogón. Hihetetlenül örülök neki, hogy ilyen jó barátok vagyunk, és most együtt hallgathatjuk a Himnuszt. Nagyon büszke vagyok magunkra” – mondta a verseny után.

Betlehem megállapította, pont jó hőmérsékletű volt a Szajna vize, az úszás legnehezebb részét szerinte a tét adta, mivel minden fordulóban ment az adok-kapok. Azt is elismerte, a hajrában ő sem ijedt meg egy kis taktikázástól és előbb a fal mentén támadta az olasz ellenfelét, majd váratlanul a másik oldaláról indított hajrát.

Rasovszky és Betlehem előtt, legutóbb 1996-ban Rózsa Norbert (arany) és Güttler Károly (ezüst) állhatott fel egyszerre a dobogóra 200 háton.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik