Élő Sport

Férfi pólósaink révén még lehet csapatsportban magyar érem, világbajnok egyéni sportolóinkban is bízhatunk – szerdai versenynap (élő)

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Szerdán folytatódnak a párizsi olimpia küzdelmei, közte számos magyar érdekeltséggel.

Íme a szerdai nap magyar érdekeltségű menetrendje!

  • Atlétikában korán reggel a maratoni gyaloglás döntőjében Récsei Rita és Venyercsán Bence szerepel, de délelőtt a női 100 méteres gátfutásában is lesz két érdekelt: a budapesti vébén 60 méteren országos csúcsot döntő Kerekes Gréta (10.31-től) és a világbajnokságon 13. helyen záró Kozák Luca (10.39-től)
  • Folytatódnak a kajak-kenu program előfutamai is, 500 méteren K1-ben Gazsó Alida Dóra és Csipes Tamara száll vízre (előbbi futamgyőzelemmel jutott tovább), míg a férfiak 1000 méteres egyéni selejtezőiben Kopasz Bálint, Varga Ádám versenyez majd. A kenusoknál Fejes Dániel és Adolf Balázs előfutamán izgulhatunk, szintén ezer méteren.
  • A kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájában a világbajnok Losonci Dávidon a sor, hogy szőnyegre lépjen. Nehéz dolga lesz, mivel a kétszeres világ- és Európa-bajnok Rafiq Huseynov lesz az első ellenfele.
  • A program szerint 12.13-kor bemutatkozik a Tokióban 5. helyen zárt Salim Omar, az azóta világbajnoki címet nyert taekwondós.
  • Sor kerülhet végre a vitorlázó Vadnai Jonatán éremfutamára is. Az ILCA 7-es hajóosztály utolsó futama, majd a keddre szánt éremfutamhoz sem volt elég erős szél, így szerdára halasztották a várva várt finálét.
  • Este 20.35-től a férfi vízilabda-válogatott játszik olimpiai negyeddöntőt, ellenfele a világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki bronzérmes Olaszország lesz.

Egyiptom veri Spanyolországot

Egyelőre érik a meglepetés a férfi kézilabdázók negyeddöntőjében, a félidőben Egyiptom ugyanis 12-8-ra vezet Spanyolország ellen.

Gazsó Alida Dóra komoly technikai problémával küzdött

„Volt egy technikai problémán, a hajóm elkezdett húzni jobbra, féltem, kimegyek a pályáról. De meg fog oldódni, ígérem” – mondta Gazsó Alida Dóra az 500 méteres előfutam megnyerését követően.

Kicsit izgultam, ez az első egyes bemutatkozásom, de túl vagyok rajta

– tette hozzá a 24 éves a világ- és Európa-bajnok kajakos.

Gazsó Alida Dóra magabiztos győzelemmel kezdett

Jól sikerült a szerdai rajt magyar szempontból a párizsi olimpia kajak-kenu versenyén: a kajakos Gazsó Alida Dóra 500 méter egyesben közvetlenül a középfutamba jutott azzal, hogy első pályáján elsőként ért célba.

Az olimpiai újonc, világ- és Európa-bajnok Gazsó a 2-es pályán, a szélen, a lelátótól távolabb evezett. Jól kapta el a rajtot, majd a kínai Jin Meng-tie mögött haladt a táv feléig. A második 250-en viszont otthagyta fáradó ázsiai ellenfelét, és taktikus, jól felépített versenyzéssel magabiztosan végzett az élen. A második helyen az ausztrál Alyce Wood ért célba.

A középfutamot és a döntőt szombaton rendezik.

Javítottak gyaloglóink

Féltávnál, 21,4 km-nél a 20. helyre előrelépett a magyar maratoni gyalogló vegyes váltó, Récsei Rita és Venyercsán Bence.

21. helyen a magyarok

11,4 kilométernél Venyercsán Bence a 21. helyen adta át Récsei Ritának az első váltást, a magyar kettős négy riválist (cseh, szlovák, ausztrál, török) előzött meg.

Elrajtolt az új atlétikai szám

A maratoni gyalogló vegyes váltóban Oláh Barbara és Venyercsán Bence indult magyar részről a 7.30-kor elrajtolt versenyen.

„Én itt vagyok, ők meg sírnak”

Mihók Attila szövetségi kapitány nagyon szomorú volt, amiért a magyar női vízilabda-válogatott 5-4-re kikapott az Egyesült Államoktól és nem jutott elődöntőbe az olimpián.

A lányoknak még nem mondtam semmit. Én itt vagyok, ők meg sírnak. Majd lesz alkalom még erről beszélni

– nyilatkozta.

Kapcsolódó
„Hogy a végén fogtuk, öleltük egymást, annál többet sportoló nem kívánhat” – sírva értékelték a vesztes negyeddöntőt a magyar pólósok
Rendkívül szoros mérkőzésen kapott ki a címvédő Egyesült Államoktól a női vízilabda-válogatott, nem csoda, ha a játékosok és a szövetségi kapitány is nehezen találták a szavakat.
Olvasói sztorik