A következő élő közvetítés része Drámai meccs után elődöntős a pólóválogatott, Losonczi a bronzért birkózhat, a vitorlázó Vadnai negyedik – ez történt az olimpián szerdán

Negyeddöntőben a taekwondós Salim Omar

Magyar taekwondósok közül hárman és kijutottak a párizsi olimpiára, közülük Salim Omar Gergely volt az első, aki elkezdte a szereplést az 58 kilogrammos súlycsoportban. Édesapja Salim Gergely dán-magyar világbajnok taekwondós, nagybátyja pedig Salim József olimpikon.

Varga Jennifer / 24.hu

A vívóversenyek végeztével a taekwondósok költöztek be az impozáns Grand Palais-ba, és mivel itt csak egy küzdőteret alakítottak ki, minden szem az aktuális mérkőzésre szegeződik.

A 21 éves Salim világbajnok és többszörös Európa-bajnok, három éve Tokióban a bronzéremét csatázott, végül be kellett érnie az ötödik hellyel. Ezúttal a hatodik helyen emelték ki, argentin ellenféllel, Lucas Guzmánnal kezdett.

Varga Jennifer / 24.hu

 

Alig indult el a mérkőzés, a magyar sarok máris videózást kért, mondván Salim fejbe rúgta ellenfelét, meg is adták neki a három pontot. A magyar sportoló a folytatásban is irányította a történéseket, majd az első menet végén megduplázta a pontjait egy újabb fejrúgással, magabiztosan hozta 6-0-val az első felvonást.

Guzmánnak így győzelmi kényszerben kellett kijönnie a második menetre, és egy forgó fejrúgással szerzett is öt pontot (videózni kellett itt is), Salim a rivális kétszeri megintésével szerzett pontokat. Az argentin kiegyenlített a győztes meneteket tekintve. A harmadik felvonás első felében Salim hasba rúgta ellenfelét, amiért kapott két pontot, és mivel több érvényes találat már nem volt a mérkőzésen, a magyar taekwondós bejutott a negyeddöntőbe.

A magyar versenyző következő ellenfele a címvédő olasz Vito Dell’Aquila lesz, aki három menetben győzte le a kazah Samiron Ababakirovot úgy, hogy 14 másodperccel a vége előtt még 4-0-s hátrányban volt, de egy remek kombinációval fordított, riválisa hosszú ideig csak a szőnyeget ütötte dühében. 15.58-ra van kiírva a mérkőzésük.

Varga Jennifer / 24.hu
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik