Élő Sport

Vadnai éremfutamba jutott, leiskolázta a szerbeket a pólóválogatott – ez történt a hétfői versenynapon

Clive Mason/Getty Images
Clive Mason/Getty Images
Az eddigiekhez képest egész visszafogott program vár a magyarokra az olimpia hétfői, 10. versenynapján.

A részletes programot itt nézhetik meg.

  • Férfi vízilabdában a továbbjutás kivívása után presztízscsata várt a magyarokra, de Szerbia csak fél mérkőzésen át volt igazán ellenfél. A 17-13-as győzelem azt jelenti, hogy Magyarország harmadikként lépett tovább a csoportkörből.
  • A vitorlázóknál Érdi Máriának (ILCA6) nincs esélye bejutni a legjobb tíz közé, mert deréksérülés hátráltatja, ennek ellenére a nap első futamát megnyerte. A második futama azonban félbeszakadt szélcsend miatt, majd végleg törlődött is, így Érdi a 14. helyen zárta az olimpiát.
  • A férfiaknál az Eb-ezüstérmes Vadnai Jonatán hatodik helyen állt összesítésben (ILCA 7) és ott is maradt, mivel az időjárás már nem tette lehetővé a futamot. Ennek köszönhetően az első kilenc futam eredményével, hatodik helyen került az éremfutamba, amely önmagában is minden idők legjobb magyar helyezése
  • Az atlétikában a rúdugró Klekner Hanga nem jutott tovább a selejtezőből, miután 440 centivel zárt. Molnár Attila a 400 méter reményfutamában a saját futamának a harmadik helyen végzett 45.45-tel, és kiesett. Takács Boglárka ugyan javított vasárnapi idején és vigaszági futamában második lett, ám így sem jutott elődöntőbe női 200 méteren.

Óriási meglepetés, olasz arany a gerendadöntőben

Messze nem a papírforma szerint alakult a tornászok gerendadöntője: az első hat versenyzőből öten nagyot rontottak, Simone Biles is leesett a szerről, így az olasz Alice D’Amato váratlan, de megérdemelt győzelmet aratott. D’Amato 14.366 ponttal nyert, második a kínai Csou Ja-csin, harmadik a szintén olasz Manila Esposito.

A női torna jelenlegi két legnagyobb egyénisége közül Simone Bilesnak az 5., Rebeca Andrade-nak a 4. hellyel kellett beérnie.

Takács Boglárka nem jutott elődöntőbe 200 méteren

Takács Boglárka javított vasárnapi idején és vigaszági futamában második lett, ám így sem jutott elődöntőbe női 200 méteren a párizsi olimpia hétfői versenynapján.

A BHSE magyar országos csúcstartója a második vigaszági futam nyolcas pályáján kiválóan futott, és 23.05 másodperccel lett második. Ebből a körből csak a futamgyőztesek és a további két legjobb idő birtokosa lép az esti elődöntőbe, Takács idejénél pedig az első futamban a második és a harmadik is kevéssel jobb volt, így már ekkor biztossá vált búcsúja.

Németh Roland tanítványa ezzel befejezte szereplését Párizsban, ahol 100-on az előfutamból 11.10 másodperces országos rekorddal jutott elődöntőbe, ott pedig hetedik lett futamában. Vasárnap 200-on 23.16 mp-cel lett hatodik az előfutamban, s ezen az időn a vigaszágon több mint egy tizedet javított.

(MTI)

Vízilabda: döcögős kezdés után magabiztos győzelem

Bár kicsit döcögősen kezdett a magyar férfi vízilabda-válogatott Szerbia ellen, végül szép lassan sikerült elhúznia, és nagyon sima győzelmet aratott. A 17-13-as siker azt jelenti, hogy Magyarország harmadikként lépett tovább a csoportkörből.

Varga Jennifer / 24.hu
Kapcsolódó
Visszafogott kezdés után magabiztosan verte Szerbiát a férfi vízilabda-válogatott
Ezzel megvan a csoportharmadik hely, jöhet a negyeddöntő.

A világbajnok sikere női tollaslabdában

A világbajnok An Szejong nyerte a női tollaslabdázók egyéni versenyét hétfőn a párizsi olimpián. Az előzetesen is a legnagyobb esélyesek közé sorolt 22 éves dél-koreai világelső a fináléban magabiztosan múlta felül a kínai He Ping-csiaót.

Zhang Hongxiang / XINHUA / Xinhua via AFP

A bronzérem úgy került az indonéz Gregoria Mariska Tunjung nyakába, hogy az elődöntő után már nem kellett pályára lépnie: a fináléba jutás küszöbén megsérült a háromszoros világbajnok Carolina Marín, aki Rio de Janeiróban aranyérmes lett egyéniben, ezért a spanyol játékos nem tudta vállalni a mérkőzést.

Tollaslabda, női egyéni

1. An Szejong (Dél-Korea)
2. He Ping-csiao (Kína)
3. Gregoria Mariska Tunjung (Indonézia)

Három negyed után hat ide

A negyed utolsó percében Vico szépített, Fekete újra betalált (15-9). Nagyon sima…

Varga Jennifer / 24.hu

Már négy van közte

Ellenállhatatlanra váltott a pólócsapat, a harmadik negyedet Fekete, Jansik és Vámos is góllal kezdte (11-7), Mandic ugyan válaszolt, de így is négy van közte (12-8).

Varga üreskapus góljával 9-7-re vezetünka félidőben

Egy emberelőnyt Mandic használt ki ismét (7-7), Zalánki válaszolt (8-7).

Az utolsó fél percben előbb Mandic ejtett gyengén, és ugyan úgy tűnt, lepereg az idő, Varga azonban sajtá térfélről lőtt egy üres kapus góólt – elképesztő!

Varga Jennifer / 24.hu

Változatos a csata

Nem mondhatni, hogy unatkozunk, most Mandic és Rasovic találataival Szerbia egyenlített (6-6), Varga Dénes azért visszavette a vezetést (7-6).

Kínai arany az első mai tornadöntőben

Négy döntővel zárják párizsi versenyeiket a szertornászok. Az elsőben, a férfi korlátdöntőben a kínai favorit, Cou Csing-jüan káprázatos gyakorlattal, hatalmas fölénnyel nyert, pontszáma a szürreálisan magas 16.200. Az ezüstérmes – hét tized hátránnyal – az ukrán Ilija Kovtun, a bronzérmes az összetett olimpiai bajnok japán Oka Sinnoszuke.

Máris iksz a pólórangadó

Nagyszerűen kezdte a második negyedet a csapat, előbb Fekete lőtt szép akciógólt centerből, majd Zalánki egyenlített (4-4).

Szerbia vezet az első negyedben

Sajnos nem sikerült hozni az első negyedet, mert 2-2 után előbb Mandic, majd Vico is betalált, így 4-2 Szerbia javára.

Magyar-szerb 2-2

Nem sokáig örülhettünk, Milos Cuk 43 másodperc alatt duplázott (1-2), Vámos emberelőnyből egyenlített (2-2).

Varga Jennifer / 24.hu

Vezetünk a szerbek ellen

Sokat kellett várni, de egy megúszás végén Fekete Gergő szerzett vezetést a magyaroknak (1-0).

Klekner kiesett rúdugrásban

Az első két magasságát még átvitte, de 455 centin nem jutott már át Klekner Hanga, aki így saját csoportjában 440 centivel a 13. helyen zárta a selejtezőt és nem jutott be a fináléba.

Molnár Attila kiesett

A 400 méteres síkfutás reményfutamában Molnár Attila állhatott rajthoz, aki a harmadik futamban a 3-as pályán indulva 45.45-tel a harmadik helyen végzett, és végül kiesett.

Olvasói sztorik