Sport

Igazi példaképek a mindennapok bajnokai

Az idei nyár bővelkedik rangos sporteseményekben, aminek köszönhetően olyanok is figyelemmel kísérik a sporthíreket, akik egyébként talán nem mondanák magukat „sportőrültnek” a mindennapokban. A sport számtalan dologra megtanít: kitartásra, küzdelemre, alázatra. Ezen értékek mentén pedig valódi példaképek születnek mindenki számára.

A futball Európa-bajnokság alig ért véget, máris megkezdődött a 2024-es párizsi olimpia és nem sokkal utána megrendezésre kerülnek ugyanott a paralimpiai játékok is.

A paralimpikonok az esélyegyenlőség érdekében különböző sérültségi kategóriákban versenyeznek és közvetítik az üzenetet, hogy a sport mindenkié. A jelenlegi adatok szerint az idei párizsi paralimpiai játékokon várhatóan 4400 sportoló vesz majd részt különböző sportágakban.

Magyarországnak közel 500 regisztrált parasportolója van, akik több mint 30 sportágban versenyeznek. Közülük egy 39 fős küldöttség alkotja majd a Magyar Paralimpiai Csapatot augusztus 28. és szeptember 8. között a francia fővárosban. A cél pedig nem kevesebb, mint megismételni a tokiói paralimpia sikerét, ahol 16 érmet szereztek sportolóink.

A paralimpikonjaink hihetetlen teljesítményére és példaértékű kitartásukra hívja fel a figyelmet a Procter & Gamble vállalat is, amely nemrég elindította A Mindennapok Bajnokai elnevezésű kampányát a paralimpikonok fizioterápiás kezeléseinek támogatására.

Az anyagi segítség mellett a nagyobb láthatóság révén a vállalat abban is bízik, hogy kiváló sportolóink inspiráló teljesítményei motivációt nyújthatnak más hasonló helyzetben lévő embernek, és példaképként szolgálhatnak mindenki számára.

„Célunk, hogy rávilágítsunk a paralimpiai sportolók figyelemre méltó tehetségére, és az ő teljesítményükkel, kitartásukkal, bátorságukkal szeretnénk motiválni mindenkit a sport mellett arra is, hogy merjék megragadni a lehetőségeket az életben, hiszen ők a legjobb bizonyíték arra, hogy nem létezik lehetetlen.” – mondta el Montague-Katus Adrienn, a Procter&Gamble vásárlói marketing igazgatója.

Az idei program a vállalat eddigi egyik legnagyobb kampánya, amelyben bárki támogathatja ezt a nagyszerű célt vásárlásai során, aki a megjelölt üzletekben és időszakokban Ariel, Lenor, Gillette, Jar, Pampers, Always, Pantene, H&S vagy bármilyen egyéb P&G terméket vásárol. A vállalat pedig minden egyes eladott termék után egy meghatározott összeget adományoz a Magyar Paralimpiai Bizottságnak a versenyzőik fizioterápiás kezelésére.

Miért fontosak a fizioterápiás kezelések?

A fizioterápia létfontosságú a paralimpiai sportolók számára a teljesítmény fokozása, a sérülések megelőzése és a gyógyulás elősegítése érdekében. A célzott gyakorlatok és rehabilitációs technikák révén a fizioterápia segíti a mobilitás, az erő és az állóképesség fenntartását és javítását, ami elengedhetetlen a magas szintű versenyzéshez. Emellett jelentős szerepet játszik a verseny utáni felépülésben, biztosítva a sportolók hosszú távú egészségét és jóllétét, lehetővé téve számukra, hogy továbbra is eredményesen edzhessenek és versenyezhessenek.

A program nagykövete Hajmási Éva, paralimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és hatszoros Európa-bajnok tőr- és kardvívó.

„Én, mint élsportoló, a szakmai vívóedzések mellett elengedhetetlennek tartom a prevenciót és a jó kondíciót, a kiegészítők fontos elemei a felkészülésemnek. Állóképesség- és gyorsaságfejlesztő, erősítő edzésekre járok heti kétszer, amelyek során manuálterapeuta segíti az erőnlétemet. Emellett heti egy masszázst iktatok be a regenerációért, illetve mindent bevetek, hogy a testi képességeim mellett lelki szinten is a legjobbat hozzam ki magamból.”

Ha te is szívesen állnál a kezdeményezés mellé, a részleteket megtalálod a www.everydayme.hu/parasport oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik