Sport

A válogató előtt beszorult a vécébe, Párizsban őt tartják az egyik nagy esélyesnek

Christian Petersen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Kendall Ellis kalandos úton, de kiváló teljesítménnyel harcolta ki az olimpiai részvételt
Christian Petersen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Kendall Ellis kalandos úton, de kiváló teljesítménnyel harcolta ki az olimpiai részvételt
A szaksajtó szerint a női 400 méteres síkfutás egyik esélyese az amerikai Kendall Ellis lehet a párizsi olimpián, akinek Tokióból már van egy váltóaranya, és aki némiképpen a szerencsének is köszönheti, hogy ott lehet a nyári játékokon.

A 28 éves atléta június végén olyan eseményt élt át, amely miatt majdnem lemaradt a párizsi szereplésről. A floridai születésű sportoló nem sokkal az amerikai válogatott megkezdése előtt beszorult egy mobilvécébe, és hiába dörömbölt és kiabált, körülbelül tíz perc elteltével kapott csak segítséget. Bevallotta, hogy a pánik és a félelem kerítette hatalmába, különösen azután, hogy a több perces sikításra és dörömbölésre senki sem reagált.

Eleinte jól voltam, de körülbelül öt perc múlva bepánikoltam. Csak vártam, eleinte kínos volt üvöltözni a vécéről, aztán rájöttem, hogy nincs más választásom

– mesélte.

Szerencsére zseniálisan versenyzett, megfutotta egyéni legjobbját az elődöntőben (49,81 másodperc), majd ezt követően a döntőben is (49,46), így biztosította helyét a játékokon. Ott, ahol nem csupán 400-on, de kedvenc váltójában is indul.

Azért vagyok itt, hogy boldoggá tegyem magam, a szeretteimet és az országot

– tette hozzá.

Ami még külön érdekesség, a sztorija olyan visszhangot kapott, hogy nem sokkal ezután új szponzori szerződést kötött a Charmin vécépapírgyártóval.

A női 400 méteres versenyt augusztus 5-6-án, a váltót 9-10-én rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik