Sport

Nora Mörk sérülésdrámája: Őszintébbnek kellett volna lennem

Damien MEYER / AFP
Nora Mörk nem teljesen egészséges, de játszani akar az olimpián
Damien MEYER / AFP
Nora Mörk nem teljesen egészséges, de játszani akar az olimpián
Csütörtökön kihagyta a szlovénok elleni csoportmérkőzést Nora Mörk, a norvég női kézilabda-válogatott klasszisa, aki sérüléssel bajlódik. Hogy mennyire nagy a baj, nem tudni, azt azonban a Team Esbjerg világ- és Európa-bajnok klasszisa elismerte, őszintébbnek kellett volna lennie a szövetségi kapitánnyal.

A norvég női válogatottban senkinek nincs hosszabb sérüléstörténete, mint Nora Mörknek. A 33 éves jobbátlövő eddig tíz térdműtéten esett át, szinte már az is orvosi csoda, hogy még játszhat, ráadásul ennyire magas szinten.

Ugyanakkor úgy tűnik, sérülten csinálta végig a felkészülést, olyannyira, hogy gyakorlatilag a tavaly decemberi világbajnokság óta nem érült fel teljesen.

Nora a legutóbbi vb óta sérülésekkel bajlódik

árulta el korábbi edzője, Ole Gustav Gjekstad, aki szerint már a franciák ellen elbukott döntőn is látni lehetett, hogy sántikált. A klasszis ki is hagyta a vb első két meccsét, mert mindkét lábán a túlterhelés jelei mutatkoztak, de aztán csak játszott még hét összecsapást.

Thorir Hergeirsson szövetségi kapitány a hírek szerint utólag úgy véli, bölcs dolog lett volna több pihenőt adni neki, Mörknek azonban rendkívüli motivációja van, hogy játsszon az olimpián.

Thorirral beszéltünk erről. Őszintébbnek kellett volna lennem. Jobban fájt a lában, mint ahogy bevallottam. De ő ezt nem tudhatta. Sok mindent lehetett volna jobban csinálni

– vallotta be a jobbátlövő.

Az olimpián csak sérülés miatt lehet játékost cserélni a keretben, de Gjekstad szerint egy olyan játékosnak, aki tíz térdműtéten esett már át, nem kell extra indokot találnia. Hiszen minden fáj.

Norvégiának azonban minden klasszisára szüksége lenne ahhoz, hogy 2012 óta ismét olimpia bajnok legyen. Ehhez kell Mörk is, és ezért tért vissza néhány meccs kihagyás után Henny Reistad is.

„Mindig nehéz a játékosoknak, mert ők mindenáron játszani akarnak. A felelősség nagyrészt az edzőkön és az egészségügyi csapaton van” – ismerte el Hergeirsson.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik