Sport

„Fájni fog egy ideig, az biztos” – Németh Nándor, miután egy századdal maradt le az olimpiai dobogóról

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Németh Nándor egészen elképesztőt úszva, mindössze egyetlen századmásodperccel maradt le a 100 méteres gyorsúszás dobogójáról a párizsi olimpián. A második helyezett ausztrál Kyle Charmers is mindössze két századdal volt előtte – a számot a kínai Pan Csan-lö űridővel, 46.40-es világcsúccsal nyerte meg.

Kicsit lehetett volna barátságosabb ez a végeredmény, de ilyen a 100 gyors. Fájni fog egy ideig, az biztos. Egy holtverseny azért összejöhetett volna a harmadik helyen

– kezdte értékelését a vegyes zónában Németh a magyar újságírók előtt.

A 24 éves magyar úszó évek óta ott a királykategória világelitjének a tagja. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a 2018-as Európa-bajnoki döntő óta minden világversenyen ott volt a döntőben, három éve Tokióban nyolcadikként zárt, Dobay Gyula 1964-es szereplése óta ő volt az első magyar döntős 100 méter gyorson. Idén a szám történetének első magyar világbajnoki dobogósává vált, amikor bronzérmes lett Dohában.

Nehéz mit mondani, mert az álmom volt, hogy egy érmet összeszedjek, de úgy vagyok vele, hogy tényleg mindent megtettem. Az olimpia azért pozitív élmény volt nekem, nyolcadik idővel jöttem, és megmutattam, hogy többre is képes vagyok. Rio és Párizs olimpiai bajnoka mögött vagyok pár századdal.

Kapcsolódó
Ezüstérmes Milák Kristóf és a férfi kardcsapat is, Németh Nándor egy századra volt a bronztól 100 gyorson – ez történt az olimpia 5. napján
Két érmet szereztek a magyar sportolók szerda este Párizsban: Milákot lehajrázta a francia ellenfele, a kardozók Dél-Koreát csak megszorongatni tudták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik