A következő élő közvetítés része Döntős a férfi kardcsapat, Milákkal egy időben küzdenek az aranyért – élő hírfolyam az olimpia 5. napjáról

Két zseniális asszóval fordított, hűvös eleganciával nyert a férfi kardcsapat a negyeddöntőben

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A férfi kardcsapat a szerdai, olimpiai negyeddöntőben szép fordítással 45-37-re legyőzte Olaszországot.

Szilágyi Áron egy 5-3-as sikerrel indította az összecsapást, de a rengeteget reklamáló olaszok a következő asszóban fordítottak, majd kettőre nőtt az előnyük is. Nem szakadt le azonban a magyar csapat, végül Szatmár András a hatodik asszzóban zseniálisan vívott, a 7-3-as sikerére Gémesi Csanád rátett még egy lapáttal és 5-1-re Michele Gallót. Ez a hat tus különbség már megnyugtató előny volt és még az is belefért, hogy Szatmári ellen 4-0-val indított Luigi Samele, a magyar vívó ugyanis megrázta magát és 5-5-re kihozta az asszót. Szilágyinak innentől annyi maradt a dolga, hogy Luca Curatoli ellen akárhogyan, de behúzza a negyeddöntőt. Ezt meg is tette, pedig 2-2 után eltört a kardja, amit cserélni kellett, de 44-37-nél hiába ugrott fel előtte, Szilágyi hanyag eleganciával vágott a sisakjára, ezzel pedig továbbjutott a magyar kardcsapat.

Egy-két megingást leszámítva végig remekül vívtak a magyarok, az elődöntőben az amerikaiakat 45-44-re legyőző irániakkal mérkőznek majd.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik