Sport

Párizs 2024: Ungvári Attila és Özbas Szofi is a legjobb 16 között

Fotó: Luis ROBAYO / AFP)
A kazah Abylaikhan Zhubanazar és Ungvari Attila (kékben) küzd egymással ) Fotó: Luis ROBAYO / AFP)
Fotó: Luis ROBAYO / AFP)
A kazah Abylaikhan Zhubanazar és Ungvari Attila (kékben) küzd egymással ) Fotó: Luis ROBAYO / AFP)

Ungvári Attila a férfi 81 kilogrammosok között kezdte meg az olimpiai cselgáncs küzdelmeket. Ellenfele a szép nevű kazah Abilaikan Zsubanazar passzívabban kezdte a küzdelmet, meg is intette a mérkőzésvezető.

Mivel az alapidő alatt nem hajtott végre egyik cselgáncsozó sem érvényes akciót hosszabbításba futott a meccs.

Az Aranypontért folytatott küzdelemben előbb mindkét sportolót megintette a bíró, majd 5 perc 58 másodpercnél a kazah indított sokadjára lábsöprést, amit ezúttal Ungvári nem csak hárított, de meg is kontrázott, amiért kapott egy wazarit, így továbbjutott a legjobb 16 közé, ahol a belga Matthias Casse vár rá.

Higgadtnak éreztem magam, mindig jó ütemeket fogtam el a befordulásnál, ezáltal sikerült sidó előnyt szereznem. Jönnie kellett a srácnak, megpróbáltam a hosszabbításban ráülni erre a két sidóra, de így még jobb, nem kellett küszködni tovább, mert egy wazarit esett.

– nyilatkozott Ungvári a győztes meccse után, aki a videózás kapcsán megjegyezte, ő abszolút nem gondolta kétesnek, hiszen „a lábam ott volt, odasepertem, ő elesett az oldalára, egyértelmű volt”.

Ungvári után a folytatásban a 63 kilós Özbas Szofi is tatamira lépett a Mars-mező Arénában. A BHSE versenyzője a cseh Renata Zachova ellen kezdett a lagjobb 32 között.

Rövid puhatolózás után Özbas kezdte aktivizálni magát, ezért a cseh, amúgy Európa-bajnok ellenfelét sidóval intették.

Ez annyit tesz, hogy ha még kétszer meginti a mérkőzés bírája Renata Zachovát, akko Szofi nyer, de nem volt erre szükség, mert alig egy perrcel a vége előtt wazarit dobott rajta és végül rendkívül magabztos dzsúdó bemutatásával legyőzte a cseh Európa-bajnokot, továbbjutott a legjobb 16 közé, ahol!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik