Sport

Katrine Lunde 44 évesen is rettegésben tart mindenkit

Damien MEYER / AFP
Katrine Lundén egyszerűen nem fog az idő
Damien MEYER / AFP
Katrine Lundén egyszerűen nem fog az idő
Azok után, hogy az első mérkőzésén sima, négygólos vereséget szenvedett a norvég női kézilabda-válogatott Svédországtól, a legutóbbi két olimpia bronzérmese már a második győzelmét aratta.

Thórir Hergeirsson csapata kedden Dél-Korea ellen győzött 26-20-ra úgy, hogy azért alaposan megszenvedett, ugyanis nagyon nem feküdt neki a távol-keletiek stílusa.

„Az első 16 percben öt technikai hibát vétettünk, ez Norvégiától szokatlan mennyiség” – jegyezte meg a helyi tévé szakértője, a korábbi 208-szoros válogatott balszélső, Haavard Tvedten.

De a Discovery szakértőjének, Ole Gustav Gjekstadnak sem tetszett, amit látott. „A lassú játék magas hibaaránnyal párosult” – értékelt a Vipersszel három Bajnokok Ligáját is nyert szakember.

Azt Hergeirsson kapitány is elismerte, hogy az első félidő nem volt elég jó, szerinte a játékosai túlságosan lazán vették az ellenfelet.

Talán azt gondoltuk, hogy könnyebben fog menni, így ez egy kicsit ijesztő harc lett

– mondta. A szakember aztán a félidőben összekapta tanítványait, akik sokkal jobb támadójátékkal és védekezéssel rukkoltak elő a folytatásban, és végül 26-20-ra nyertek.

Ami jó hír a norvégoknak, hogy a világ egyik legjobb játékosa, Henny Reistad visszatért a pályára, miután az első két fordulót bokasérülés miatt kihagyta. A tavalyi év legjobbjáénak választott kézis négy gólt szerzett.

A meccs másik hőse a veterán kapus, Katrine Lunde volt, aki 44 évesen is félelmetes teljesítményre képes, Dél-Korea ellen például az utolsó három-négy lövést is védte.

Az ellenfél játékosai rettegtek tőle, hihetetlen pszichológiai fölényben volt

mondta Hergeirsson.

Lunde vasárnap Dánia ellen hihetetlen, 88 százalékos védési hatékonysággal szállt be az utolsó percekre, most a Vipers kapusa a második félidőben 20 koreai lövésből 11-et védett (55 százalék).

Ha jól játszol, van önbizalmad. Ez pedig az ellenfélre is negatívan hathat

– nyilatkozta.

Kézilabda, nők, 3. forduló

A csoport
Németország – Szlovénia 41-22 (16-9)
Norvégia – Dél-Korea 26-20 (13-11)

 

Később:
21.00: Svédország – Dánia

 

B csoport:
Hollandia – Spanyolország 29-24 (14-12)

 

később:
16.00: Magyarország – Angola
19.00: Franciaország – Brazília

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik