Élő Sport

Olimpia: Magyarország-Angola (élő)

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A női kézilabda-válogatott kedd délután Angola ellen folytatja szereplését az olimpián.

Golovin Vlagyimir együttese legutóbb Brazília ellen nyert, de a házigazda elleni vereség miatt létfontosságú, hogy Angola ellen is megszerezzen két pontot. Az afrikai csapatot azonban nem szabad lebecsülni, hiszen a spanyolokat már elkapták, de a továbbjutáshoz kellene minden pont.

29-30

Nagyon megdolgoztak érte, de csak bedobta Nenganga azt a fránya harmincadikat… Nagyobb baj, hogy egy jó figura végén Győri-Lukács lőhetett jobbról, de mellé ment a labdája, majd Machado letarolta Vámos Petrát, mégse fújtak belemenést. Mennek-mennek a másodpercek, de legalább Böde-Bíró védett egyet.

29-29

Kassoma visszajött, de ezúttal gólpasszt adott Nengangának… Fogy az idő és folyton futunk az eredmény után, nagyon megterhelő ez mentálisan. Vámost megfogták, Kuczorát sáncolták, Schatzl lövését viszont videózással adták meg. Hú, de nehéz lesz ez…

28-28

Hát, az öröm nem sokáig tartott. Paulo azonnal egyenlített, majd Győri-Lukács lövése akadt el a kapusban, míg a túloldalon Nenganga szemtelenül parádés pattintással dobott gólt. Már ha így akarta. Klujber a földön maradt, de nem állt meg a játék. Böde-Bíró tett igazságot egy védéssel. Kuczora átlövésből egyenlített. Ez megint körömrágós hajrá lesz…

27-26

Klujber hetessel szépített, majd egy labdaszerzést követően átlövésből is betalált. Szöllősi-Schatzl elcsent egy passzt, Füzi-Tóvizi góljával pedig már vezetünk! Időt is kért Angola.

24-26

Időkérés után gyorsan szépített Szöllősi-Schatzl, de Kassoma már megint megjátszható. Kéne egy létra hozzá, mert nem tudjuk leszedegetni a neki szánt labdákat, már nyolc gólnál jár… Kuczpra szépen betalált, de Kassoma egy kilencediket is betett a közösbe. Klujber viszont váratlanul, talpról húzott egy gólt. Becserélte Böde-Bírót Golovin, de ő se tudta kivédeni Machado közeli lövését.

21-23

Lépéshiba miatt megkaptuk a labdát, amit türelmesen megjárattunk, de Kuczora lövését Marta Alberto védte, majd Schatzl lövését is. Bal szélről Quizelete lőtt újabb gólt, Golovin időt kért. Nem működik a védekezésünk, talán jót fog tenni egy kis pihenő.

21-22

Már megint Kassoma dobott gólt beállóból, a túloldalon pedig szépen került helyzetbe Klujber, de nem célzott jól. Kassoma ráadásul Carlos Azenaidét helyzetbe hozta és kettővel elléptek. Klujber büntetőből szépített, ám Kassomá újra labdát kapott, amiből befordult és már megint gólt dobott. Vámos szenzációs megindulás után szépített, legalább le nem szakadunk.

19-19

Nenganga ellépte magát, ez most jól jött nekünk, az ellenakcióban pedig Klujber szépen vette észre a rést a pajzson és kiegyenlített. Kassomát viszont újra betalált beállóból és ezúttal nem lehetett lekontrázni az angolaiakat. Klujber szeretett volna lőni, de nem maradt helye, Kuczora bombája pedig a kapufáról kifelé pattant, micsoda pech! Büntetőhöz jutott Angola, amit viszont a becserélt Böde-Bíró védett, sőt pocsékul célzott Carlos, ezért a kapusunk hatalmas passzal indította Schatzl-t, aki kiegyenlített.

17-18

Folytatódott a mérkőzés, nagyon szépen kivédekeztünk egy hosszúra nyúlt akciót, de Vámos lövését fogta a kapus. Ebből aztán Pascoal egy gyors akcióból gólt dobott, de szerencsére Schatzl  értékesítette a helyzetét. Kassoma és Klujber is így tett, potyogtak a gólok másfél percig.

Janurikra nem lehet panasz

24 lövés zúdult a kapujára, amiből nyolcat védett, de akadtak lövések, amik nem is találták el a kapuját. Többször fontos pillanatokban is hárított, a félidei vereség nem az ő lelkén szárad, az biztos.

15-16

Márton Gréta lövését megfogta a kapus, aztán a sáncunk a helyén volt, de hát ez így nem jó egyelőre… Szünetben egy oda, pedig öttel is mentünk még 12-7-nél! Félidőben rendet kell tenni a fejekben.

15-16

Győri-Lukács könyörtelenül bedobta jobb szélről, Carlos átlövésből szépített, majd Vámos gyönyörűen betört, de a jobb kapufát találta el. Liliane Mario viszont pontos volt, sajnos egyenlő az állás, ráadásul Simon lövését megfogta Mario. Janurik védeni tudott, de sajnos hetest fújtak Márton Grétára. Quizelete bedobta, először vezet az ellenfelünk.

15-13

Hű de kellett Janurik! Simon kezébe izomból dobták a labdát, amiből indulhatott Quizelete, de a magyar kapus hatalmasat védett. Ez se segített, háromszor (!) adtunk borzasztó pontatlan labdát egy támadás alatt, mire tényleg el is veszítettük azt. Szerencsére Angola is elveszítette a lasztit, de Márton Gréta berepülő lövését kivédte Marta Alberto. Azenaide Carlos három embert megverve tört be, sajnos parádés gólt lőtt, de Simon Petra azonnal góllal felelt rá. De nagy szükség volt most erre a gólra! Hát még az újabb Janurik-védésre!

13-12

Kuczora pihenőt kapott, Pascoal pedig szépített, Vámos pedig bravúrosan tört be, de a pattintása a lécről jött ki. Janurik viszont a legjobbkor védett, ám Papp gyenge bejátszási kísérletét simán lelopták az angolaiak, Rosario pedig lerohanásból gólt dobott, sőt egy újabb eladott labda után Quizelete is, ezért Golovin időt kért. Ezt az utolsó hét percet nagyon össze kéne szedni!

13-9

Nenganga egy okos lövéssel szépített, de balszerencséjére Márton Gréta góllal szállt be a kispadról. Kassoma beállóból volt eredményes, ráadásul Debreczeni-Klivinyi lépéshibája után Pascoal talált be, a blokkba lőtt labdáját viszont nem büntette meg Angola. Kuczora a túloldalon nem variálta túl, látta, hogy a szélsőkre figyel a védelem, rá viszont senki sem lépett ki, így aztán villámgyorsan gólt lőtt. Sajnos utána nagyon eltalálta a mellkasát Pascoal egy felugráskor és ápolást kért.

11-6

Gyors gólváltás történt, ismét Kassomát találták meg középen, de Vámos egy bombával válaszolt gyorsan. Lépéshiba miatt ismét mi támadhattunk, Klujber pedig büntetett is, ráadásul Paulo lövését kivédte Janurik. Nem nőtt a különbség, mert Győri-Lukács szélről a kapufát találta el, de egy újabb elszúrt passz miatti lerohanásból már nem hibázott a jobbszélsőnk.

8-5

Klujber dobott gólt egy szépen kidolgozott akció végén, majd Kassomát találták meg már másodjára nagyon könnyen. Persze magas lány, de többször ugyanazzal a figurával kapott labdát, erre muszáj lesz figyelni. Szerencsére azonnal jött rá a válasz Füzi-Tóvizitől, sőt egy eladott labda után gyors akcióból megint Győri-Lukács lőtt gólt. Időt kért Angola.

5-4

Füzi-Tóvizit elnyomta a túlerő, de a védekezésünknek hála nem lett gól abból, hogy kevesebben védekeztünk. Vámos kapufát dobott, majd Janurik védését követően Kuczora lőtt mellé. Rengeteg a rossz lövés a mérkőzésen! Machado is villant egyet, sajnos nem jöttünk ki jól ebből a 3-4 perc káoszból.

5-3

Furcsa mérkőzés ez, előbb Lukács lerohanását védte az angolai kapus, majd az afrikai beállós kristálytiszta helyzetből kapu mellé dobott. Ettől nem nyugodtunk meg, hanem borzasztó passzt osztottunk ki Schatzl-nek, aki nem érhette ezt el. Eközben viszont Angola sorra puskázta el a bejátszási kísérleteit, amiből Lukács újra rohanhatott és egy parádés mozdulattal átemelte a kapust. Nenganga egy ütemtelenül lőtt góllal válaszolt rá.

4-2

Kuczora lövése megpattant a sáncon, de pont így csapta be a kapust, ebben volt egy kis mázli. Janurik parádés védése viszont nem szerencse kérdése volt, az így szerzett labdából pedig Lukács lerohanásból lőtt harmadik gólt. Feladta Angola, hogy a szélét erőltesse, Helena Paulo átlövésből szépített. Túloldalon viszont szépen találtuk meg Füzi-Tóvizit, aki beállóból dobott gólt, de nem rendeztük sorainkat és Fonseca már nem hibázta el harmadik lövését a jobb szélről.

1-0

Huhh, nehéz szülés volt. Rögtön az első támadást lövés nélkül fejeztünk be, mert eladta a labdát Lukács. Nem lőtt Angola sem, így végül másfél perc alatt tört meg a jég, Schatzl dobott gólt a bal szélről. Ezután kapufán csattant Fonseca, amit egy-egy védés követett mindkét oldalon.

„Az olimpia legfontosabb mérkőzése"

Ezt mondta Elek Gábor a mérkőzés előtti elemzésben és sok igazság van a szavaiban, hiszen aki itt nyer, az óriási lépést tesz a továbbjutás felé. Legyünk azok mi, hajrá, magyarok! Mi kezdtük a meccset.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik