Sport

„Volt egy pillanat, amikor azt hittem, nyertem” – Andrásfi Tibor bele sem akar gondolni, hogy kicsúszott a kezéből az olimpiai érem

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Meglepetést hozott a férfi párbajtőrözők versenye a párizsi olimpián, mert bár a többség elsősorban Koch Mátétól és Siklósi Gergelytől várta a jó szereplést, ám ők korán kiestek, a legtovább Andrásfi Tibor jutott a magyarok közül, aki két venezuelai, majd egy olasz ellenfélen verekedte át magát és jutott be a legjobb négy közé.

Az elődöntőben egy végletekig kiélezett, aranytussal eldőlt csörtét vívott a japán Kano Kokival, amit elveszített, így aztán a bronzért csatázhatott este. A taktikus, kevés akciót, de rengeteg izgalmat hozó bronzmérkőzésen megannyi videózás és körömrágás után szintén aranytus döntött, ezúttal az egyiptomi Mohamed el-Szajed javára, Andrásfi így élete első olimpiáját a negyedik helyen zárta.

„Nagyon csalódott vagyok, nem is szeretnék még belegondolni, hogy két milyen lehetőség csúszott ki a kezemből.

Éremért jöttem, már az elődöntőben is kevésen múlt, az utolsó asszóban meg talán még kevesebben. Volt egy olyan pillanat, amikor azt hittem, nyertem, hogy megadták a tusomat, mert nem hallottam, hogy álljt mondott zsűri.

Nagyon keserű lett így ennek a napnak vége, bízom benne, hogy pár nap múlva jobban tudom majd értékelni. Mert egyébként egy nagyon jó tapasztalat volt, jól éreztem magam. Jó volt ennyi ember előtt vívni, de az, amiért jöttem, az végül nem sikerült, és az a fájó, hogy ez milyen kevésen múlt kétszer is” – mondta a rendkívül csalódott Andrásfi Tibor az újságíróknak, és amikor felvetették neki, hogy ilyen napzárás után páran belerúgnának dolgokba azt felelte, elképzelhető, hogy ő is így tesz majd.

Megkérdezték az egyiptomi riválisáról is, aki láthatóan minden létező trükköt megpróbált bevetni a meccs során, hol a maszkját babrálta, hol a mérkőzésvezetőnél reklamált.

„Mindent megpróbált, hogy kizökkentsen, de annyira nem sikerült, mint amennyire azt tervezte. Minden hájjal megkent ellenfél, a sportszerűség határán táncol sokszor. Nem a legszimpatikusabb, finoman fogalmazva, de próbáltam ezt kizárni és arra koncentrálni, hogy én adjam neki a következő tust” – felelte Andrásfi.

Kapcsolódó
„Reméltem, hogy szorosabb lesz, de ő most a világ legjobbja” – a tőrvívó Pásztor Flóra a negyeddöntőben búcsúzott
Azt mondja, most még csalódott, de pár óra múlva már örülni fog az eredményének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik