Sport

Legyőzte a rákot, most Párizsban nyerne az ausztrál evezős

Az ausztrál evezős, Jean Mitchell élete legnagyobb győzelmét aratva készül a párizsi olimpiára: rákos megbetegedésből felépülve a címvédő, ausztrál kormányos nélküli négyesben fog vízre szállni Vaires-Sur-Marnesban július 28-án.

Mitchell agyából 16 éves korában távolították el egy rosszindulatú daganatot, amit sugárkezelés, kemoterápia és kétévnyi kihagyás követett.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jean Mitchell (@jeanniemitchell) által megosztott bejegyzés

“Ez annyira hihetetlen, nagyon izgatott vagyok, hogy itt lehetek az olimpián! Régóta várok erre a pillanatra, és nem hittem volna, hogy valaha valóra fog válni! Végre eljutottam arra a pontra, hogy azt mondhatom, fitt, egészséges és elég jó vagyok ahhoz, hogy bekerüljek a csapatba.”

Mitchellnek a műtét után az alapoktól kellett újrakezdenie az evezést, és a mai napig nem teljesen egészséges: még mindig problémája van a hallásával és az egyensúlyával, valamint fáradékony és félévente MRI-vizsgálaton kell részt vennie, hogy észrevegyék, ha kiújulna a betegsége.

Az egész csapat szereti és támogatja Jeant, ő a legnagyobb értékünk

– mondta csapattársa, Lily Alton, aki Mitchel előtt ül a hajóban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jean Mitchell (@jeanniemitchell) által megosztott bejegyzés

Az Aldersey, Mitchell, Alton, Goodman fémjelezte ausztrál négyesnek nem lesz egyszerű dolga, ha meg szeretné védeni a hajó Tokióban megszerzett címét. Mindenesetre bizakodva várhatják a párizsi viadalt, ugyanis első közös versenyükön, az idei lengyelországi világbajnokságon ezüstérmet szereztek.

Nehezen tudom szavakba önteni, hogy ez mennyit jelent nekem, és mennyire hálás vagyok azoknak az embereknek, akik segítettek ide eljutni. A barátaimnak és a családomnak, akik végig ott voltak mellettem, hogy támogassanak a rákkal való küzdelmemben és a sportpályafutásom hullámhegyei és mélypontjai közepette, nagyon szeretlek benneteket

– mondta Mitchell élete eddigi legnagyobb harcát megvívva, első olimpiájára készülve.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jean Mitchell (@jeanniemitchell) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik