Élő Sport

Nyolcgólos hátrányt is ledolgozott, mégis vereséggel kezdett a kéziválogatott az olimpián

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A magyar kézilabda-válogatott 35-32-re kikapott Egyiptomtól a párizsi olimpia első csoportmérkőzésén.

Azonnal elhúzott az afrikai csapat 4-1-re, ezért gyakorlatilag azonnal beállt az a forgatókönyv, hogy nekünk kell az eredmény után rohanni. Ez egy ideig sikerült, de az első félidőben kritikán aluli volt a mieink védekezése. Távolról, közelről, szélről és középről is folyamatosan érkeztek a lövések Bartucz László kapujára, amiből sorra potyogtak a gólok. Ezzel egyidőben elbizonytalanodtak a támadók is, az első félidőben hét labdát is elszórtak a mieink.

Árulkodó adat, hogy 18 perc után már 16 gólt kapott a magyar válogatott, szinte percenként kellett kiszedni a labdát a hálóból.

Egészen rémisztő képet mutatott a félidő közepe, egy ponton 18-6-ra is vezetett Egyiptom. Mindezek ellenére egy jó időkérést követően sikerült lefaragni a hátrányból, a szünetben 19-15-re vezettek az afrikaiak.

Varga Jennifer / 24.hu Omar Jahjával nagyon sok gondunk volt, beadásai, lövései is ültek.

Térfélcsere után gyors gólokat lőttek a mieink, de utána be is kapott néhányat. Nyolc-tíz percet követően viszont rohamosan javult a játék, Fazekas Gergő nagyon elkapta a fonalat és 23-23-nál beértük Egyiptomot. Innentől aztán őrült csatává változott a meccs, Omar Jahjával és Meshilyvel kifejezetten nehezen bírt a magyar csapat.

Varga Jennifer / 24.hu Imre Bence volt a legeredményesebb magyar hét góllal.

A hajrában ismét sikerült felzárkózni, az utolsó percekre 33-32-vel mentünk neki, de néhány egyéni hiba után nem sikerült gólt lőni, a végén pedig még kaptunk is kettőt. Sajnos vereséggel rajtolt az olimpián a válogatott.

A mérkőzés statisztikái.

3-6

Adel nem rontott, ahogyan szerencsére Bóka sem, pedig egy kapufáról kipattanó labdát kellett begyűjteni. Ezután Bánhidi és Sipos tüntetett el egy egyiptomit, Sanad pedig be is vágta a hetest. Lékai ellépte magát támadásban, sajnos nem találjuk a támadások ritmusát.

2-4

Sajnos káprázatos passzt villantottak az egyiptomiak, majd Bánhidihoz nem jutott el a labda, amiből le is rohantak minket. Bóka nagyon rossz megoldást választott és simán védett az afrikai kapus, de szerencsére Bartucz is hárított a túloldalon és egy gyors góllal Szita húzott minket közelebb.

1-2

Sajnos elszórtunk egy labdát, így lerohanásból 2-0-ra elléptek az afrikaiak. Ezt követően sikerült kiharcolni egy hetest, amit Imre Bence magabiztosan dobott a hálóba.

0-1

És elindultunk! A fehérmezes egyiptomi csapat vezette az első támadást, fegyelmezett védekezéssel kezdtünk, de egy perc után Omar Jahja pokolian nagy gólt lőtt átlövésből.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik