Sport

Párizs 2024: Lékai Mátééknak nem jutott vacsora, az angolok nyers húst kaptak

Fotó: Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Fotó: Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Az ember azt gondolná, hogy az angolok kifejezetten szeretik az alig, vagy félig sült húst, avagy a gyomruk jobban hozzá van szokva a középen nyers, véres marhaszeletekhez például.

Ám úgy tűnik annyira mégsem, mert éppenséggel pont a Team GB sportolói panaszkodnak leginkább az olimpiai faluban kínált élelmiszerek miatt, amelyről a játékok szervezői korábban úgy nyilatkoztak, hogy Michelin-csillagos minőséget képviselnek – számolt be a standard.co.uk.

Az angolok hovatovább panaszt tettek, mert a mások, például a magyar küldöttség által is megtapasztalt élelmiszerhiány mellett, előfordult, hogy nyers húst szolgáltak fel a sportolóiknak.

Az m4sport riporterének csütörtökön pont Lékai Máté panaszkodott arról, hogy döbbenetes módon amikor este 9 óra magasságában mentek vacsorázni, csupasz pultokkal találkoztak, semmit nem tudtak enni. Holott a magyar válogatott irányítója már 2012-ben is részt vett az olimpián, így éppenséggel Londonból van összehasonlítási alapja milyen, amikor minden rendben, és milyen, amikor nem.

A Team GB úgy döntött, az első napok tapasztalata alapján nem vár tovább a szervezőkre, hanem a megnövekedett sportolói kereslet miatt azonnal Párizsba, a Clichyban lévő főhadiszállásukra utaztatnak egy újabb szakácsot, hogy megfelelő minőségben szolgálják ki azokat azokat a versenyzőket, akik úgy döntenek, hogy inkább lemondanak a „falukosztról”.

A Team GB vezérigazgatója, Andy Anson szerint „Bizonyos élelmiszerekből kevés van, mint például tojásból, csirkéből, bizonyos szénhidrátokból, és az ételek minősége is aggasztó, gyakran nyers húst kapnak a sportolók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik