Sport

Párizs 2024: csere a magyar csapatban

Fotó:GABRIEL BOUYS / AFP)
Fotó:GABRIEL BOUYS / AFP)

A Magyar Torna Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság közleményben jelezte, hogy a harmadik olimpiájára kijutó, de a csütörtöki pódiumedzésen sérülést szenvedő Kovács Zsófia helyett Székely Zója nevezését kezdeményezi az ötkarikás játékokon felemáskorláton.

A cserével kapcsolatos hivatalos procedúra elkezdődött, a végső szót a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a Nemzetközi Tornaszövetség és a párizsi szervezőbizottság mondja ki.

Mint ismert, a harmadik olimpiájára kijutott Kovács Zsófia felemáskorláton volt érdekelt, és a csütörtök esti pódiumedzésen bemutatott jó gyakorlata után, a leugrást követően megsérült a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde. A háromszoros Európa-bajnok péntek reggel MRI-vizsgálaton vett részt a francia fővárosban, az eredmény ismeretében a magyar orvosi team úgy döntött, hogy Kovács térdfájdalmai miatt nem állhat vasárnap a szerekhez.

Az nso megszólaltatta Dr. Tállay Andrást, a magyar olimpiai csapat egészségügyi csapatvezetőjét, aki az MR-felvételeket látó és kiértékelő ortopéd-sebész főorvost, Dr. Halasi Tamást idézve úgy fogalmazott, Kovács térdében „Teljes szakadás nem látható, kisebb porcleválás lehetséges, bizonyos mértékű vérzés mutatkozik az ízületben, így ezzel a sérüléssel nem fog tudni rajthoz állni a versenyző az orvos-szakmai diagnózisunk alapján. Ugyanakkor Kovács Zsófia hosszabb távú pályafutása szempontjából az ígéretes lehet, hogy a sérülés vélhetően nem okozott akkora károkat az ízületben”.

Kapcsolódó
Megsérült a műtött térde, bajban a magyar tornász
Lehet, hogy végül a tartalék Székely Zója ugrik be helyette?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik