Sport

Szívinfarktust kapott Ónodi Henrietta

Lehoczky Péter / MTI
Ónodi Henrietta Békéscsaba díszpolgárává avatása 2008-ban.
Lehoczky Péter / MTI
Ónodi Henrietta Békéscsaba díszpolgárává avatása 2008-ban.

Ónodi Henrietta tavasszal szívinfarktust kapott, megállt a szíve, újra kellett éleszteni. Az olimpiai bajnok tornásznő életmentő műtéten esett át, már túl van az életveszélyen, de rendkívül költséges orvosi rehabilitációra szorul – tudta meg a Nemzeti Sport. A hírt az ugrásban 1992-ben, Barcelonában arany, míg talajon ezüstérmet szerző tornásznő édesanyja is megerősítette a sportnapilapnak.

Az információ azért kapott nyilvánosságot, mert a sportolónő húga egy közösségi oldalon most kezdett gyűjtésbe testvére számára.

Ónodi-Klausler Barbara azt írja:

Kétségbeesetten segítségre van szükségem, hogy pénzt gyűjtsek nővéremnek, az 50 éves Ónodi Henriettának, aki súlyos szívinfarktust kapott. Mint azt sokan tudjátok, Heni magyar nemzeti hős, olimpiai arany- és ezüstérmes, aki mindig az elsők között nyújtott kezet és támogatta a rászorulókat. Most a Te segítségedre van szüksége! Minden, amit a tornatársadalomért és a sportért tett, hihetetlenül önzetlen volt, most rajtunk a sor, hogy segítsünk neki ebben a szükség idején.

Barbara leírja testvére szívinfarktusának a történetét is. Eszerint olimpiai bajnokunk 2024. március 28-án lakóhelyén, egy floridai élelmiszerboltban vásárolt három kisgyermekének, amikor hirtelen összeesett. Azonnal kórházba szállították, de útközben többször is leállt a szíve. Az orvosok az állapota stabilizálását követően teljes artéria elzáródást találtak. A tornásznőn azonnal életmentő műtéte hajtottak végre.

Ónódi Henrietta jelenleg is kórházban van, kezelés alatt áll. A váratlan esemény hihetetlen kihívást jelent család számára, mind érzelmileg, mind anyagilag, hiszen olimpiai bajnokunk választott hazája – orvosként dolgozó amerikai férje van – biztosítása nem fedezi a gyógyuláshoz szükséges ellátást. Ezért kezdett a család gyűjtésbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik