Sport

A VAR közbeszólt: két órával az egyenlítés után vették el az argentinok gólját

ARNAUD FINISTRE / AFP
ARNAUD FINISTRE / AFP

Ha van kaotikus futballmeccs, akkor az olimpián játszott Argentína-Marokkó találkozóra abszolút illik ez a jelző.

Marokkó Rahimi révén az első félidő végén, majd a második elején is szerzett egy gólt, aztán Argentína Diego Simeone fia, Giovanni góljával a 68. percben szépített.

A második félidő nem a szép futballról szólt, rengeteget állt a játék, így aztán a svéd játékvezető 15 perc hosszabbítást jelzett (a mérkőzés 110 és fél percig tartott, ebből 54 és fél percet volt mindössze játékban a labda!).

Már letelt a ráadás, de Argentína még vezethetett egy támadást, és óriási kavarodás végén (el-Kazsuj kapus előbb hibázott, majd jóvátette egy óriási bravúrral, és kétszer a léc is kisegítette) Medina fejelt közelről a kapuba.

A marokkói szurkolók nehezen viselték, hogy két pontot elbukott a csapatuk, és előbb csak poharakat hajigáltak be, majd többen is berohantak a pályára. Így aztán a bíró félbeszakította a meccset, ami a közvetítésben elsőre úgy jött le, mintha lefújta volna.

A berohanó szurkolókat a rendőrök próbálták megfékezni, majd végül mindenkit kitereltek a stadionból. A csapatok 120 perc kényszerszünet után tartottak egy rövid bemelegítést, és visszatértek a pályára, a slusszpoén pedig ezután jött, mert a videózás után les miatt elvették az argentinok második gólját.

A felek még három percet játszottak, de az állás már nem változott, úgyhogy Marokkó 2-1-es győzelmet aratott a torna egyik favorutja ellen.

Eredmények:

A csoport:
Franciaország – Egyesült Államok 3-0 (0-0)
Új-Zéland – Guinea 2-1 (1-0)

 

B csoport:
Marokkó – Argentína 2-1 (2-0)
Irak – Ukrajna 2-1 (0-0)

 

C csoport:
Spanyolország – Üzbegisztán 2-1 (1-1)
Egyiptom – Dominikai Köztársaság 0-0

 

D csoport:
Mali – Izrael 1-1 (0-0)
Japán – Paraguay 5-0 (1-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik