Sport

„Ne légy gyáva, ne bújj el!” – a 60 éves Kunkli Tivadar kihívta a kisgyereket felrúgó karatemestert

Kunkli (balra) ezen a 2014-es képen a K1 négyszeres világbajnokával, Semmy Schilttel tart bemutatót.
Kunkli (balra) ezen a 2014-es képen a K1 négyszeres világbajnokával, Semmy Schilttel tart bemutatót.

Nagy felháborodást keltett az a kedden nyilvánosságra került felvétel, amelyen az látszik, hogy a szolnoki kalandparkban egy felnőtt férfi hátulról kirúgja a rábízott kisgyerek lábait, aki ennek következtében fejre esik.

Azóta kiderült, a férfi azért rúgta ki a gyerek lábát, mert a fiú nem akart felmenni a kalandpark mászórészére.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a biztonsági kamerák felvétele alapján feljelentést tett gyermekbántalmazás miatt, a Szolnoki Rendőrkapitányság pedig ismeretlen tettes ellen garázdaság vétségének gyanúja miatt indított nyomozást.

A gyermeket bántalmazó férfi a jászberényi Yakuzák SE elnöke, vagyis immár csak volt elnöke, miután szerdán lemondott a tisztségéről.

Amit tettem minden szempontból elfogadhatatlan, szembe megy mindazzal, amit az elmúlt 35 évben képviseltem, tanítottam és életemmel megjelenítettem. Ez nem hiba, hanem létrontás.

Mindent megteszek, hogy az igazságszolgáltatás munkáját támogassam, és csak remélni tudom, hogy nem okoztam lelki sérülést a kisfiúnak, akitől a helyszínen bocsánatot kértem, és minden tettemmel igyekeztem jóvá tenni a jóvátehetetlent. Ezúton kérek bocsánatot a szülőktől is, melyet nem remélek” – mea culpázott a férfi a Yakuzák SE honlapján, amely szerda este 20 órakor nem volt elérhető.

A bántalmazott kisfiú szüleinek reakciója nem ismert, ám a thai boksz korábbi profi világ- és Európa-bajnoka, a 2011-ben a 170 kilós Bob Sappet is legyőző Kunkli Tivadar nem hagyta szó nélkül a kalandparkban történteket.

„Én is hírét vettem annak, hogy a szolnoki kalandparkban egy karatemester felrúgott egy kisgyereket. Ez nem sporthoz méltó viselkedés. 60 éves vagyok, soha nem hívtam ki még senkit. Bármilyen szabályrendszerben kihívlak, mondd az időpontot, hol és mikor! Ne légy gyáva, ne bújj el!” – üzente Kunkli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik