Sport

„Gyűlölöm, hogy megint magyarázkodni kell“ – Lando Norris már nem éri be a harmadik hellyel

Vince Mignott/MB Media/Getty Images
Vince Mignott/MB Media/Getty Images

Lewis Hamilton nyerte vasárnap a Forma-1-es Brit Nagydíjat.

A hétszeres világbajnokot nagyon meghatotta, hogy éppen Silverstone-ban sikerült a dobogó tetejére állni, de ami az egyik britnek kimondhatatlan örömöt okozott, az a másiknak hatalmas bánatot. Lando Norris ugyanis sokáig első helyen állt, de a második alkalommal, amikor eleredt az eső, későn kapcsolt a csapata és nem tudta ledolgozni a gumihátrányát, így végül Max Verstappen mögött harmadikként zárt.

„Trükkös körülmények voltak, kemény futam volt, minden hajszálon múlt. Túl sok apróságot rotottunk el. Azért jó érzés itt dobogóra állni és magamat okolom a rossz döntéseimért, de

utálok ebben a pozícióban zárni! Mostanában sokszor voltam közel a győzelemhez és gyűlölöm, hogy megint magyarázkodni kell, miért nem sikerült első helyen beérni

– idézte az Independent Norrist.

A McLaren pilótája azok után, hogy magára vállalta a harmadik helyet, azért némi kritikával illette a csapata döntéshozóit is.

„Nagyon sok minden rosszul alakult. Eldobtuk a győzelmet az utolsó kerékcserével. Csak egy kör volt, de a lágy keverék hiba volt. Két döntésünkkel mindent elvesztettünk, ami nagy csalódás. Különösen itt. Ha létezik helyszín, ahol azt akarom, minden tökéletesen alakuljon, az ez” – mondta, utalva arra, hogy az első esős szakasznál Oscar Piastri autóját hívták ki túl későn.

Norris csalódottsága azért is érthető, mert Verstappen újabb pontokat nyert rajta azzal, hogy előtte zárt. A holland címvédőnek összesen 84 pont az előnye a Norris előtt, a Red Bull pedig 78 egységgel előzi a harmadik helyen álló McLarent a konstruktőrök versenyében, ez a távolság csökkenhetett volna Silverstone-ban. Az F1-es szezon a Hungaroringen folytatódik július 19-én.

A jelenlegi állás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik