Sport

Vb-ezüstérmes játékosaira számít Párizsban a pólókapitány

Kovács Tamás / MTI
Leimeter Dóra, Neszmély Boglárka és Garda Krisztina öröme a februári vb-elődöntőt követően
Kovács Tamás / MTI
Leimeter Dóra, Neszmély Boglárka és Garda Krisztina öröme a februári vb-elődöntőt követően
Csak világbajnoki ezüstérmesek kaptak helyet a párizsi olimpiára utazó 13 fős magyar női vízilabda-válogatottban.

A magyar szövetség szombati tájékoztatása szerint a kapuban Magyari Alda és Neszmély Boglárka, centerben Parkes Rebecca és Mahieu Geraldine, kapásoldalon Keszthelyi Rita, Gurisatti Gréta és Faragó Kamilla, a balkezes oldalon Leimeter Dóra, valamint jobbkezesként Vályi Vanda és Szilágyi Dorottya, bekkben Garda Krisztina, Rybanska Natasa és Horváth Brigitta alkotja a csapatot, valamennyien ott voltak februárban Dohában, ahol világbajnoki döntőt vívott az együttes.

A válogatottat Cseh Sándorral együtt irányító Mihók Attila elmondta, az a tizenhárom játékos utazik, akik mind ott voltak a vb-ezüstnél, megvan a tapasztalatuk ezzel az edzői stábbal, tudják, mire számíthatnak, és hogy a stáb mire számít tőlük.

A keret már túlvan egy hét közös edzőtáborozáson a kanadaiakkal, az athéni Thetisz-kupa négy összecsapásán, és még az elmúlt három olimpiát megnyerő amerikaiakkal több kétkapus edzésen, valamint egy hivatalos összecsapáson.

„Furcsa volt egy edzőtábor közben kijelölni a csapatot, de tudtuk, hogy most ez a feladatunk, még ha ez azzal is jár, hogy van, aki kicsit vagy éppenséggel nagyon szomorúan csinálja végig a hátralévő napokat” – jelentette ki Mihók Attila, aki a csapathirdetés dilemmái kapcsán megjegyezte:

Ha a sportág jó helyen van, akkor ennek a döntésnek nagyon nehéznek kell lennie – mint ahogy az is volt.

Ami az olimpiai múltat illeti, a tizenháromból kilenc játékos ott volt a tokiói bronzérem megszerzésénél, újoncként Faragó Kamilla, Neszmély Boglárka, Mahieu Geraldine és Horváth Brigitta szerepel első olimpiáján.

Komolyabb olimpiai rutinnal csupán Keszthelyi Rita és Garda Krisztina rendelkezik.

A válogatott tagjaként több rekordot tartó Keszthelyi lesz első magyar női vízilabdázó, aki a negyedik olimpiáján játszik azok után, hogy 2012-ben, Londonban először volt jelen. Garda Krisztina pedig csatlakozik a háromolimpiás hölgyek táborához (Drávucz Rita, Gangl Edina, Takács Orsolya, Szűcs Gabriella) – mindenki más másodszor szerepel Tokió után a játékokon.

(MTI)

Kapcsolódó
Cseh Sándor: A női vízilabda jelen pillanatban körülbelül az U18-as fiúk szintjén áll
Cseh Sándor fontos alakja a magyar vízilabdának: a Szolnokkal elért sikerei után rábízták az utánpótlás irányítását, és hogy jó munkát végzett, azt jelzi, hogy jelenleg mindhárom korosztályban Magyarország a vb-címvédő. Cseh jelenleg a női válogatott társkapitánya, és Mihók Attilával karöltve rövid idő alatt is olimpiai kvótát érő vb-ezüstig vezették a csapatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik