Sport

Meghalt a kerékpáros, aki az út szélén álló autóval ütközött a magyar időfutam-bajnokságon

Elhunyt Antal Attila, aki június 19-én az országúti kerékpárosok bocskaikerti időfutam országos bajnokságon szenvedett súlyos edzésbalesetet – számolt be szombat este a magyar szövetség (MKSZ) közösségi oldala.

Az 50 év felettiek korosztályába tartozó masters kerékpáros bemelegítés közben a versenypályán kívül, a forgalom elől lezárt úton egy szabályosan, az arra kijelölt helyen parkoló autónak ütközött. A kerékpáros elveszítette az eszméletét, leállt a légzése, mentőhelikopter szállt le a rajthelyszín mellé és megkezdték az újraélesztését. Bő fél óra elteltével stabil, de súlyos állapotban, feltehetően tüdő- és koponyasérülésekkel szállították a debreceni Kenézy Gyula Kórházba.

Négy nappal később, a pannonhalmi mezőnyverseny ob rajtja előtt a bringások A betűt formáltak, kifejezve támogatásukat és mielőbbi gyógyulást kívánva a sérültnek.

Mindannyian, az egész kerékpáros közösség reménykedett a felépülésben, sajnos azonban bekövetkezett a legrosszabb. Az utánpótlás-, az elit és a masters versenyzők, valamint az MKSZ minden tagja nevében részvétünket fejezzük ki a gyászoló családnak

– áll a bejegyzésben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik