Sport

Beverekedte magát a wimbledoni főtáblára két magyar teniszező is

MTI/EPA/ANP/Sander Koning
MTI/EPA/ANP/Sander Koning

Udvardy Panna és Gálfi Dalma is bejutott a wimbledoni teniszbajnokság főtáblájára női egyesben, miután a harmadik selejtezős meccsüket is megnyerték.

A magyar játékos rendkívül határozott játékkal rukkolt elő a bolgár Gergana Topalovával (229.) szemben, mindössze négy játékot engedélyezett ellenfelének. Sikerével Udvardy pályafutása során másodszor szerepelhet Wimbledonban a főtáblán, 2022-ben a második körben esett ki.

Két órával később Gálfi Dalma is ünnepelhetett, ugyanis a szerb Olga Daniloviccsal (116.) találkozott, aki az első játszmában nem tudott méltó ellenfele lenni a magyar teniszezőnek. A folytatásban 3:4-es hátrányban brékelt a magyar játékos, majd 0-40-ről fordította meg a következő játékot, de végül Danilovic rövidítéssel egyenlített. A döntő szettben a szerb ismét elveszítette szerváját, Gálfi Dalma pedig 7-6-nál kiszerválta a szettet és a mérkőzést.

Gálfi ezzel zsinórban harmadik évben is főtáblára jutott a wimbledoni teniszbajnokságon, 2022-ben a második, míg 2023-ban a harmadik fordulóig jutott.

Bondár Anna (93.) és Piros Zsombor (183.) az első körben búcsúzott a selejtezőben. Az idény harmadik Grand Slam-tornájának főtábláján Marozsán Fábián és Fucsovics Márton vesz részt alanyi jogon, az elitmezőny sorsolását pénteken tartják.

Eredmények – wimbledoni teniszbajnokság, selejtező, 3. forduló

Gálfi Dalma (18.)-Olga Danilovic (szerb, 8.) 6:1, 7:6 (8-6)
Udvardy Panna (30.)-Gergana Topalova (bolgár) 6:1, 6:3.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik