Sport

Hosszú Katinka hétvégén belekapaszkodik az utolsó szalmaszálba

Fotó: KEMPINAIRE Stéphane / KMSP / KMSP via AFP
Fotó: KEMPINAIRE Stéphane / KMSP / KMSP via AFP

Bár úgy tűnt, a Belgrádban zajló úszó Európa-bajnokságon mind a férfiaknál, mind a nőknél eldőlt, ki indulhat majd az olimpián, de azért maradt még néhány kérdés, és egy utolsó esély azoknak, akiknek eddig nem sikerült szintet úsznia.

Sós Csaba szövetségi kapitány az M4 Sportnak elárulta, hogy péntektől vasárnapig Rómában rendezik meg a 60. Sette Colli elnevezésű hagyományos nemzetközi viadalt, ahol például az Eb-n az olimpiai szinttől elmaradó Kovács Benedeknek és Burián Katalinnak 200 méter háton lesz még egy lehetősége.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Kovácsnak – akinek a februári dohai világbajnokság előtt volt egy combizomszakadása, ami miatt két hónapig nem edzhetett – 100 háton már van kvótája, de 200-on a hazai ötkarikás rangsorban a harmadik helyen áll, őt és a második Telegdy Ádámot 28 századmásodperc választja el egymástól (1:55.57 és 1:55.85). Kovács a szám belgrádi fináléjában negyedik lett (1:56.13), míg honfitársa nyolcadikként zárt (2:01.30).

Burián ugyancsak harmadik a hazai versenyben Szabó-Feltóthy Eszter (2:08.85) és Molnár Dóra (2:09.82) mögött. Burián a szerb fővárosban csak egyszer úszta le a számot, mivel mindkét riválisa megelőzte őt az előfutamban, a döntőben végül Molnár ezüst-, Szabó-Feltóthy bronzérmet nyert.

Az olimpiai kvalifikációs időszak végéig, azaz vasárnapig tartó római viadalon, a legendás Foro Italicóban több magyar úszó is indul majd, köztük a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, valamint Verrasztó Dávid. Mindkét kiváló úszónk 400 méteres vegyesúszásban kíséreli meg elérni az olimpiai szintet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik