Sport

200 pillangón Milák Kristóf és Márton Richárd is továbbjutott

Csaknem hibátlanul szerepeltek a magyar úszók a belgrádi Európa-bajnokság pénteki előfutamaiban – számolt be az MTI. Női 50 méter gyorson az uszonyos úszásban többszörös világbajnok és Világjátékok-győztes, de már medencés olimpiai indulónak tekinthető Senánszky Petra – aki májusban a Mare Nostrum versenysorozat monacói állomásán országos csúccsal váltotta meg a repülőjegyét Párizsba – már az előfutamban bekerült 25 másodperc alá, 24.96-tal, összesítésben a második idővel készülhet a középdöntőre. A másik magyar Ábrahám Minna 25.89 másodperces egyéni csúcsától hat századdal elmaradva a 23. helyen fejezte.

Női 100 méter háton Komoróczy Lora ugyancsak megközelítette élete legjobbját (1.01.10), 1:01.77 perccel a hatodik helyen jutott tovább, míg Molnár Dóra 1:02.03-mal a kilencedik idővel készülhet a középdöntőre.

Férfi 200 méter pillangón három magyar is érdekelt volt, az olimpiai szintes Márton Richárd 1:56.44-gyel nyerte futamát, Holló Balázs nem sokkal elmaradva élete legjobbjától (1:56.92) a második, összesítésben nyolcadik lett, de harmadik magyarként búcsúzott. A szám címvédője, olimpiai bajnoka és világcsúcstartója, Milák Kristóf 1:55.71-gyel kezdett, ez a második helyre volt jó összesítésben.

Nagyjából ilyen időt terveztem délelőttre, de nem egyszerűek a körülmények, ugyanis elképesztően meleg van a last call roomban. Délutánra szeretnék egy kicsit javítani, elsősorban a víz alatti munkámon

– mondta Márton, aki kisebb gyomorbántalmakkal vágott neki a versenynek, míg Milák újkori szokásának megfelelően nem kommentálta az úszását, de nyilván délután ő is rátesz egy lapáttal.

Női 200 méter vegyesen Sebestyén Dalma képviselte a magyar színeket, a középdöntő gyakorlatilag garantált volt, mivel csak két előfutamot rendeztek: az olimpiai szintes magyar 2:14.82-es idejével harmadikként készülhet a folytatásra.

A 4×100 méteres vegyes gyorsváltó Szabados Bence, Magda Boldizsár, Pádár Nikolett, Ábrahám Minna összeállításban 3:29.57-es idővel végzett az élen a szám egyetlen előfutamában, és a döntőben leggyorsabbként a 4-es pályán úszhat majd.

Férfi 1500 méter gyorson Sárkány Zalán különcsatát vívott az ír Nathan Wiffennel – aki a regnáló világbajnok Daniel Wiffen ikertestvére -, a magyar versenyző végül a hajrában felül is kerekedett riválisán, 15:09.28 perccel nyerte a futamot. A szám másik magyar versenyzője, Gálicz László 15:44.27 perccel összesítésben nyolcadikként ugyancsak bejutott a szombati döntőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik