Sport

Gálfi Dalma óriási formában, Grand Slam-győztes ellenféllel folytatja

Gálfi Dalma bejutott az elődöntőbe a hollandiai 's-Hertogenbosch városában zajló füvespályás tenisztorna 267 ezer euró (105 millió forint) összdíjazású női versenyében.

A világranglista 138. helyezettje pénteken a szerb Aleksandra Kruniccsal (400.) találkozott, akit korábban a top 40-ben is jegyeztek a WTA-rangsorban.

Egymás elleni mérlegük 1-1-re állt, és bár harmadik összecsapásuk a moszkvai születésű rivális gyors brékjével indult, Gálfi 3:5 után sorozatban négy játékot nyerve megszerezte a vezetést. A második szettben a 25 éves magyar teniszező egyből elvette a 31 éves Krunic szervajátékát, és mivel a bréket sikerrel végigvitte, 1 óra 25 perc után fogadhatta ellenfele gratulációját.

A magyar játékos ezzel már az ötödik mérkőzését nyerte meg a holland viadalon. A selejtezőben a kanadai Marina Stakusicot (3:6, 6:1, 6:2) és az amerikai McCartney Kesslert (6:3, 7:6) verte, majd a főtáblán előbb a holland Arantxa Rus (6:0, 6:3), majd az orosz Veronyika Kugyermetova (6:3, 3:6, 7:5) ellen győzött.

Gálfi a 2021-es budapesti torna óta először jutott elődöntőbe WTA-viadalon. A négy között biztosan Grand Slam-tornagyőztes rivális, a japán Oszaka Naomi, vagy a kanadai Bianca Andreescu vár majd rá.

Tenisz, WTA-torna, ‘s-Hertogenbosch, negyeddöntő

Gálfi Dalma – Aleksandra Krunic (szerb) 7:5, 6:3

Kapcsolódó
Rafael Nadal nem indul Wimbledonban
Mindent feláldoz az olimpia érdekében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik