Sport

„Legyen mindenképpen csend, az jó lenne” – edzője elmondta, hogy áll Milák felkészülése

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Június 17-től rendezik az úszók Európa-bajnokságát, ami egy fontos állomás lesz a felkészülésben a párizsi olimpia előtt. Különösen Milák Kristófnak, aki hosszú kihagyás után tért vissza, nemzetközi mezőnyben például közel két év után ugrott medencébe.

„Nyilvánvaló, hogy a címvédés kell hogy legyen a cél, tehát a mostani versenyek állomások számára. Neki azért volt fontos a legutóbbi is, mert a magyar bajnokság után szükség volt olyan megmérettetésre, ahol nemzetközi szinten meg tudja mutatni magát, főleg az Eb miatt, hogy lássuk, ott mire lehet képes” – mondta az Inforádiónak Milák edzője, Virth Balázs.

Milák a Mare Nostrum barcelonai, majd Monte-Carló-i állomásán indult, előbbin még kikapott kedvenc számában, 200 pillangón, pár nappal később azonban már ő nyert, sőt a világ idei második legjobb időeredményét úszta, majd 100-on még egy versenycsúcsot is repesztett. Virth elmondta, nemcsak az időeredmény miatt volt előrelépés a két verseny közt, ő azt is nézte, korábban hasonló időszakban hol tartottak a felkészülésben. Az látszik, hogy a táv második felével van főleg munka, 100 méteres versenyeken jól áll időarányosan Milák, aki

az Infostart értesülései szerint Zalaegerszegen készül.

„Legyen mindenképpen csend, az jó lenne. Én így tettem előtte is. A magyar bajnokság után nyilatkoztam, ahogy a nemzetközi versenyek után is, mert kellett. De a felkészülés következő időszakában jó lenne a csend, és az Európa-bajnokságon meglátjuk, hogy mi következik” – magyarázta Virth, aki jelezte, bár nincs prioritás a 100 és a 200 pillangó között, utóbbira készülve lehet jó eredményt elérni a rövidebb távon is, fordítva nem működik, azaz Milák fő számán lesz a hangsúly alighanem. A tervek szerint az Eb-n mindkét számban indul.

Ha a döntőben 200-on 1 perc 52 másodperccel kezdődik az idő, akkor azt gondolom, hogy minden esélyünk megvan, és a hátralévő idő az elég lesz

– mondta a 200 pillangó kapcsán az edző.

Kapcsolódó
Egy hónapja még kézilabdázott Tatabányán, most átvette az edzői munkát
A spanyol Cristian Ugalde vette át az irányítást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik