Sport

Befejezi a magyar vízilabda meghatározó alakja: Varga Dénes az olimpia után visszavonul

Hegedüs Róbert / MTI
Hegedüs Róbert / MTI

Befejezi pályafutását Varga Dénes, a Ferencváros olimpiai bajnok vízilabdázója. Az FTC a napokban nyerte meg a Bajnokok Ligáját, így a bajnoki címmel és a Magyar Kupa-győzelemmel együtt triplázott a szezonban. Varga már ezt követően úgy nyilatkozott, hogy nem sok okot lát a folytatásra.

„Így szép abbahagyni, és őszintén mondom, a szezon elején készen is álltam erre, de nem mondtam ki, így aztán most lebeg ez az egész. Nem tudom, a Fradi hogy áll ehhez, nem sok olyan okot látok, ami miatt folytatnom kéne, hacsak nem csinálok egy egokérdést abból, hogy csúcsdöntő legyek a magyar bajnoki címek számában” – mondta a 12-szeres bajnok Varga, aki ebben a mutatóban Bozsi Mihállyal együtt holtversenyben élen áll a vonatkozó örökrangsorban.

Varga a válogatottal 2008-ban nyert olimpiát, 2021-ből pedig bronzérme van a játékokról. Kétszer világbajnoki címet, egyszer pedig Európa-bajnokságot nyert, de számos egyéb érme van még világversenyekről. A Vasassal, a Szolnokkal és a Ferencvárossal is halmozta a magyarországi sikereket, míg a Rojekával Horvátországban volt bajnok és kupagyőztes.

Nyíri Zoltán, a klub ügyvezető alelnöke a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 37 éves klasszis jelenleg százszázalékig a párizsi játékokra koncentrál, és az ezt követő fél évben egyeztetnek majd arról, milyen pozícióban segíti a jövőben a zöld-fehéreket.

Az MVM Dome-ban rendezett eseményen a Bajnokok Ligája-győztes FTC bemutatta négy új igazolását: a válogatott két kiválósága, Manhercz Krisztián és Vámos Márton egyaránt visszatér a Népligetbe, Szolnokról pedig Vismeg Zsombor csatlakozik a magyar bajnok és kupagyőzteshez. Légiósként a spanyolok világbajnoka, Miguel De Toro kerül a zöld-fehérekhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik