Sport

Imre Bence: Alapvető elvárás az olimpián a negyeddöntő, álom lenne éremmel hazatérni

Bodnár Boglárka / MTI
Bodnár Boglárka / MTI

A jobbszélső Imre Bence szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjainak alapvető elvárása a negyeddöntőbe jutás a nyári, párizsi olimpián.

Mostanában sokan mondják, hogy alapvető elvárás a csoportkörből való továbbjutás, és nyilván saját magunkkal szemben is ez az elvárásuk, de nagyon nem lesz könnyű

– nyilatkozta vasárnap az MTI-nek Imre, aki a Ferencvárosból nyáron a német THW Kielhez szerződik.

Imre úgy érzi, hogy az első csoportmérkőzésen – július 27-én Egyiptom ellen – nagyon sok múlik majd. Szerinte a csoportellenfelek közül az észak-afrikaiak vannak a legközelebb hozzájuk tudásban.

„Ilyen szempontból a francia, a norvég és az egyiptomi csapat szerintem hasonló szinten van, bár a norvégokat nem nagyon vertük meg az utóbbi időben, és Egyiptomot sem. Nagyon fontos lesz az első meccs, megpróbálunk arra megfelelően felkészülni, de utána az Argentína elleni ugyanolyan fontos lesz, ha nem fontosabb, mert ott talán mi vagyunk egy kicsit esélyesebbek” – magyarázta a 21 éves kézilabdázó, aki szerint, ha sikerülne továbbjutniuk, a negyeddöntőben bármi megtörténhetne, az pedig egy álom lenne, ha éremmel tudnának hazatérni.

A jobbszélső a helyszínen tekinti meg a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjét, de nem a bronzéremmel zárt THW Kiel meghívására érkezett, hanem édesapjával, a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőrvívó Imre Gézával utazott ki a tornára.

Német csapata a következő idényben nem indulhat a BL-ben, mivel a bajnokságban csak negyedik lett. A játékos szerint nem is probléma, hogy jövőre az Európa Ligában szerepelnek – ahol a négy közé kerülés lesz a céljuk –, hiszen átmeneti szezon következik a csapat számára, amely az utóbbi két évben olyan játékosokat veszített el, akikre épített a klub, őket pedig fiatalokkal próbálják pótolni. Példaként megemlítette, hogy a 22 éves feröeri Elias Ellefsen Skipagötun is látszik, hogy nagyon tehetséges, szinte már klasszis irányító, de még neki is idő kell, hogy teljesen megszokja ezt a ritmust.

Imre elárulta, ha tagja lesz az olimpián szereplő válogatott keretének, akkor augusztus középen költözik Kielbe, ha nem, akkor július 20. előtt, mert akkor kezdődik a felkészülés.

A szakmai stáb tagjai közül már szinte mindenkivel beszélt, sőt két hete eltöltött néhány napot a klubnál. Egyelőre nem tudja pontosan, milyen szerepet szánnak neki, de mivel sok mérkőzésük lesz, nagyon bízik benne, hogy sok játéklehetőséget kap.

Minden edzésen oda kell tennem magamat ahhoz, hogy pályára kerülhessek. Ez egy nagy lehetőség nekem, bízom benne, hogy élni tudok vele

– fűzte hozzá.

Kielben minden külföldi játékostól elvárják, hogy beszéljen németül. A magyar kézilabdázó elárulta, amikor többet tud nyelvórára járni, egy kicsit jobban megy neki a német, de a szezon vége felé kevesebb ideje volt a sok médiaszereplés, illetve a családi programok és a baráti találkozók miatt.

Most egy kicsit nehezebben megy, de muszáj megtanulnom. Hendrik Pekelerrel beszéltem a csapatfotózáson, és kérdezte, hogy ugye tudok a három hónapos szabályról? Mondtam, hogy igen, úgyhogy állok elébe. Nem könnyű, de úgy hallottam, Skipagötu is szinte a nulláról kezdte, és már egészen jól beszél

– mesélte.

A fiatal magyar szélső szerződése kettő plusz egy évre szól, de már most nagyon reméli, hogy életbe léptetik majd a hosszabbítási opciót. Leendő csapattársai nagyon kedvesek és befogadók voltak az eddigi három nap során, amit a klubnál töltött. A célkitűzésekről elmondta, szeretnének az első két hely valamelyikén végezni a Bundesliga következő idényében, hogy utána visszatérhessenek a BL mezőnyébe, de ez nagyon nem lesz könnyű, mert a csapatok nagy része egyben marad, kevés a távozó és kevés az érkező.

Kapcsolódó
Minden évben BL-győzelemért csatázna a veszprémi kézicsapat
Bartha Csaba szerint elfogadhatatlan, hogy jelenleg nincs edzője a csapatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik