Sport

211 centis amerikai erőcsatár honosításával erősített a kosárválogatott

Sonia Canada / Getty Images
Sonia Canada / Getty Images

Új honosított játékossal számolhat a novemberi Európa-bajnoki selejtezőkön a magyar férfi kosárlabda-válogatott és Gasper Okorn szövetségi kapitány, miután Nathan Reuvers pénteken letette a magyar állampolgársági esküt.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a 25 esztendős, 211 centi magas, amerikai születésű erőcsatár az euroligás Valencia Basket kosarasa volt az előző évadban, és még két évig szerződés köti a spanyol klubhoz. Az ACB Ligában 4,6 pontot és 1,6 lepattanót, míg az Euroligában 4,9 pontot és 2,3 lepattanót átlagolt a legutóbbi idényben.

Az ügynökömön keresztül vettük fel a kapcsolatot a magyar szövetséggel. Megbeszéltük a részleteket, hogy mit is jelent ez nekem, mivel jár a megállapodás, és aztán úgy döntöttem, csináljuk. Kellően izgatott vagyok a szerepvállalásommal kapcsolatban

mesélte a Nemzeti Sportnak Reuvers, aki elárulta, jó a kapcsolata a szövetségi kapitánnyal, aki korábban Zágrábban már volt az edzője, bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhettek.

Reuvers a 2022/23-as szezonban az olasz Reggio Emiliában játszott, ahol 9,6 pont, 4,1 lepattanó és 1,2 blokk volt az átlagos teljesítménye, ami mellé közel negyvenszázalékos hatékonysággal célzott a hármasvonalon kívülről. Az olasz klubot megelőzően a horvát Cibona Zagrebben szerepelt, míg 2021-ig az amerikai főiskolai bajnokságban játszott, a Wisconsin csapatában.

Reuvers korábban a Wisconsin Egyetemre járt, és meghatározó teljesítményt nyújtott, főleg védekezésben: négyéves NCAA-karrierje végén az egyetem történetének legtöbb blokkot kiosztó játékosaként állt profinak. Legjobb éve a harmadik volt (2019/20), amikor 13,1 pontos, 4,5 lepattanós és 1,9 blokkos átlagokat hozott össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik