Sport

Sokk a Roland Garroson: Djokovic visszalépett

Bertrand Guay / AFP
Bertrand Guay / AFP

Térdsérülés miatt visszalépett a szezon második Grand Slam-tornájától, a Roland Garrostól a szerbek világklasszis teniszezője, Novak Djokovic. Ezt a szervezők jelentették be kedden, egy nappal azt megelőzően, hogy a 37 éves játékos pályára lépett volna Casper Ruud ellen a negyeddöntőben.

A világelső Djokovic két ötszettes mérkőzésen van túl, az elsőn, Lorenzo Musetti ellen hajnali 3 után végzett, majd az argentin Francisco Cerúndolo ellen is emlékezetes csatát vívott, amely során már ápolni kellett. A továbbjutását követően úgy fogalmazott, nem tudja, hogy a jobb térde állapota engedi-e, hogy folytassa a tornát. A keddi vizsgálatok során derült ki, hogy elszakadt a középső meniszkusza.

A Cerundolo elleni meccs összefoglalója:

A rekordot jelentő 24 Grand Slam-győzelemnél járó Novak Djokovic eddig háromszor nyerte meg a Roland Garrost, legutóbb tavaly. Így Ruud automatikusan a négy közé jutott, Alexander Zverev vagy Alex de Minaur lesz az ellenfele.

Djokovic visszalépésével az is eldőlt, hogy hétfőtől a januárban Australian Open-győztes Jannik Sinner ugrik a világranglista élére, és az ATP-rangsorban ő lesz az első olasz éllovas.

Kapcsolódó
Bizarr sérülés a Roland Garroson, saját butasága miatt esett ki egy teniszező
Arthur Rinderknech veszítette el a türelmét, ez pedig végül az idő előtti búcsúját jelentette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik