Sport

Xavi Pascual távozott Bukarestből, egy sztárkézist is vihet magával Veszprémbe

UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Xavi Pascual hivatalosan is bejelentette bukaresti távozását
UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Xavi Pascual hivatalosan is bejelentette bukaresti távozását
A háromszoros Bajnokok Ligája-győztes kézilabdaedző, Xavi Pascual hivatalosan is bejelentette, hogy távozik a Dinamo Bucuresti együttesétől. A Telekom Veszprémmel hírbe hozott szakemberrel spanyol pletykák szerint egy klasszis irányító is érkezhet.

„Barátaim, sosem voltam az a személy, aki pletykákra, feltételezésekre hagyatkozik, azt másokra hagyom, személy szerint nem érdekel. Nem szeretem használni a médiát, ezért írom nektek ezt a levelet. Eljött az ideje, hogy elbúcsúzzam a CS Dinamo Bucuresti-családtól. Különböző okok kényszerítenek arra, hogy nagyon körültekintően hozzam meg ezt a döntést, és remélhetőleg ez a helyes, magam és a klub számára egyaránt. Az összes döntésemben, amit ebben az életben hoztam (legyen az akár rossz vagy helytelen) mindig hagytam, hogy az ösztöneim vezessenek.

Ugyanaz az ösztön hozott ide Bukarestbe három évvel ezelőtt, és igazam volt. Egy illúzió vezérelt, és szerintem briliáns időszak volt, legalábbis számomra

– írta Pascual a Dinamo közösségi oldalán nyilvánosságra hozott érzelmes levélben.

„Nem volt könnyű meghozni a döntést, hogy Bukarestbe jöjjek és megpróbáljak valami nagyszerűt építeni. Három szezon alatt három bajnoki címet, két Román Kupát és két szuperkupát nyertem. Sikerült bejutnunk a Bajnokok Ligája főtáblájára, ahol a világ legjobb csapataival (PSG, Kielce, Magdeburg, Barca, Kiel, Veszprém) versenyeztünk. Bekerültünk az Európa-liga négyes döntőjébe, élveztük a világ legjobb játékosait. De most ugyanez az ösztön azt súgja, hogy a szezon végén külön utakon kellene járnunk. legalábbis szakmailag, mert érzelmileg lehetetlen, hogy egy életre megváljak ettől a klubtól.

Dinamósnak érzem magam, és mindig a legjobbakat fogom kívánni a klubnak, és minden tőlem telhető módon segíteni fogom.

Azt írta, minden életben vannak ciklusok, és személy szerint úgy érzi, az egyik most itt ért véget.

„Három felejthetetlen, nagyon intenzív év volt, amelyekben a jó pillanatok felülmúlják a kevésbé jót. Soha nem felejtem el, mennyire élveztem veletek játszani Bajnokok Ligája- vagy Európa Liga-meccseken, telt csarnokkal és hihetetlen szurkolókkal, akik a csapattal játszottak. Hiányozni fog ez a hangulat! Sok barátot hagyok Bukarestben és Romániában.

Csak remélem, hogy tiszteletben tartjátok a döntésemet, még ha néhányan nem is értitek, ahogy sokan akkor sem értettétek, amikor úgy döntöttem, hogy Bukarestbe jövök.

A román GSP után a spanyol Marca is azt írta, Európa egyik legjobb csapata még tovább erősödhet, mert a pletykák szerint a horvát válogatott irányító, Luka Cindric is követheti edzőjét és Veszprémbe igazolhat.

Kapcsolódó
A román sajtó szerint edzőklasszis veszi át a veszprémi kézicsapat irányítását
Xavi Pascual négyéves szerződést kaphat, két szezonon belül meg kellene nyernie a Bajnokok Ligáját a magyar csapattal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik