Sport

„Nem igazán tudom, hogyan nyertem meg ezt a meccset” – Djokovic csúcstartó lett az újabb szédületes fordításával

EMMANUEL DUNAND / AFP
EMMANUEL DUNAND / AFP

A címvédő és világelső Novak Djokovic maratoni csatában jutott negyeddöntőbe a francia nyílt teniszbajnokságon.

A szerbek sztárja – aki az előző fordulóban vasárnap hajnali 3 óra után fejezte be az olasz Lorenzo Musetti elleni, négy és félórás mérkőzését – az első szettet ugyan megnyerte a 23. helyen kiemelt argentin Francisco Cerundolo ellen, de a nagy csatában elveszített második játszma után amellett, hogy térdfájdalmakra panaszkodott, egyre fáradtabban mozgott, amit Cerundolo kihasznált, és fordított, majd a negyedik felvonásban is brékelőnnyel vezetett.

Djokovic azonban ekkor mozgósította utolsó erőtartalékait és ellenfele hibáit is kihasználva előbb egyenlített, majd a döntő szettben 4:3-as vezetésnél másodszor is brékelt, aztán pedig kiszerválta a 4 óra 39 perces összecsapást.

„Ezt a győzelmet nektek ajánlom, mert a ti segítségetekkel jött össze” – mondta Djokovic a meccs után franciául a közönségnek.

„Az előző meccsen is az ellenfél vezetett a negyedik játszma előtt, de rengeteg energiát kaptam tőletek, és ma is ez történt. Mit is mondhatnék? Köszönöm szépen!

Három-négy alkalommal pár pontra voltam attól, hogy elveszítsem ezt a meccset, az ellenfelem minden dicséretet megérdemel. Nem igazán tudom, hogyan nyertem meg ezt a meccset végül

– nyilatkozta a szerb klasszis.

Akinek az Open Erában ez volt a Grand Slam-tornákon a 370. győzelme, ezzel immár egyedül áll az örökranglista élén, megelőzve Roger Federert.

Eredmények, nyolcaddöntő:

férfiak:
Djokovic (szerb, 1.) – Cerundolo (argentin, 23.) 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3
De Minaur (ausztrál, 11.) – Medvegyev (orosz, 5.) 4:6, 6:2, 6:1, 6:3
Ruud (norvég, 7.) – Fritz (amerikai, 12.) 7:6 (8-6), 3:6, 6:4, 6:2

 

nők:
Andrejeva (orosz) – Gracheva (francia) 7:5, 6:2
Szabalenka (fehérorosz, 2.) – Navarro (amerikai, 22.) 6:2, 6:3
Ribakina (kazah, 4.) – Szvitolina (ukrán, 15.) 6:4, 6:3
Paolini (olasz, 12.) – Avaneszjan (orosz) 4:6, 6:0, 6:1

 

A negyeddöntő párosítása: Swiatek (lengyel, 1.)-Vondrousova (cseh, 5.), Gauff (amerikai, 3.)-Dzsabőr (tunéziai, 8.), Paolini-Ribakina, Andrejeva-Szabalenka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik