Sport

Bezuhant a célba a győzelemért, alaposan lezúzta magát az olimpiai bajnok

Heiko Junge / NTB / AFP
Jakob Ingebrigtsen heroikus küzdelemben nyert 1500 méteren
Heiko Junge / NTB / AFP
Jakob Ingebrigtsen heroikus küzdelemben nyert 1500 méteren

Nem akármilyen versenyt hozott az 1500 méteres síkfutás az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat oslói állomásán. Hazai pályán abszolút esélyesnek számított Jakob Ingebrigtsen, a szám tokiói olimpiai bajnoka, akkor is, ha a szezon előtt sérüléssel küszködött. A 23 éves atléta az utolsó kört az első helyen kezdte meg, mozgása alapján úgy tűnt, nem okozhat gondot, hogy 18. alkalommal is legyőzze riválisát, a kenyai Timothy Cheruiyot-t.

A célegyenesben aztán Ingebrigtsen mozgása statikusabbá tűnt, Cheruiyot minden erejét mozgósította, ám a norvég a célvonal előtt merész vetődéssel bezuhant a célba – alaposan lehorzsolva vállát és a lábát.

De megérte, mert végül 3.29.74 perces idővel nyert, három századmásodperccel verve riválisát.

Még nem tartok ott, ahol szeretnék, ezért az utolsó 30-40 méteren kicsit nehéznek éreztem. Minden erőmet a bevetődésre használtam

mondta mosolyogva a győztes.

A verseny másik norvég résztvevője, Narve Gilje Nordaas is sérülten fejezte be a távot, miután elvesztette a bal cipőjét, és szinte az egész versenyt egyetlen cipővel végigfutva a 13. helyen végzett.

Valaki hátulról rám taposott, két szög beakadt és letépte a cipőm. Szerencsére csak két kis lyuk lett a lábamon és az Achilles-em nem sérült meg

nyilatkozta.

Az etióp Hagos Gebrhiwet nagyszerű, 12:36.73 perces idővel nyerte meg az 5000 métert, a táv riói olimpiai bronzérmese alig több mint egy másodperccel maradt el az ugandai Joshua Cheptegei 2020 augusztusa óta fennálló világcsúcsától (12:35.36 perc).

A brit Matthew Hudson-Smith 44.07 másodperces új Európa-csúccsal diadalmaskodott 400-on, előzőt (44.26) is ő tartotta a tavalyi budapesti világbajnokságról.

A hazaiak egyik kedvence, az olimpiai és háromszoros világbajnok Karsten Warholm az utolsó gátig vezetett 400 gáton, de akkor hibázott, és így a 2022-ben világbajnok brazil Alison dos Santos a világ idei legjobb idejével győzött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik