Sport

Beszaladt a futópályára a budapesti atlétikai vb-n, közmunkára ítélték

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A bíróság 220 óra közérdekű munkabüntetést szabott ki nem jogerősen arra a 41 éves férfira, aki beszaladt a futópályára a tavalyi budapesti atlétikai világbajnokságon, majd ellenállt az őröknek – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a férfi 2023. augusztus 25-én este a IX. kerületi Nemzeti Atlétikai Központban megrendezett atlétikai világbajnokságon nézőként vett részt;

a magasugrás versenyszám közben elhagyta a nézőteret és beszaladt a futópályára, ahol kocogni kezdett és integetett, ezzel megzavarva a sportrendezvényt.

A pályabíró a vádlottat leterelte a pályáról, azonban a férfi önként nem tett eleget a biztonsági szolgálat tagja kérésének, hogy a világbajnokság helyszínét is hagyja el, ezért a biztonsági szolgálat tagjai kivezették a rendbontót és átadták őt a rendőröknek.

A férfi folyamatosan ellenállt az őrök jogszerű intézkedésének, a földre dobta magát, és provokáló, agresszív stílusban beszélt az őrséggel, próbált a fogásból kiszabadulni – tették hozzá.

A bíróság 220 óra közérdekű munkabüntetést szabott ki a férfira és két évre eltiltotta sportrendezvények látogatásától.

A büntetővégzés egyelőre nem jogerős – áll a közleményben.

Kapcsolódó
Négy halottat hoztak le a Himalajáról és tizenegy tonna szemetet
A 8848 méteres Everest és a 8561 méteres Lhoce mellett takarítást végeznek a 7861 méteres Nupce hegyen is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik