Sport

A vébén vehet revánsot a hollandokon a magyar férfi kézilabda-válogatott

Varga Jennifer / 24.hu
Lékai Mátéék 2022 januárjában kínos vereséget szenvedtek a hollandoktól az MVM Dome-ban
Varga Jennifer / 24.hu
Lékai Mátéék 2022 januárjában kínos vereséget szenvedtek a hollandoktól az MVM Dome-ban
A magyar férfi kézilabda-válogatott Hollandia, Észak-Macedónia és Guinea csapatával szerepel azonos csoportban a jövő évi világbajnokságon. A nemzetközi szövetség (IHF) döntése értelmében az már múlt pénteken eldőlt, hogy az olimpiai kvótás magyar együttes Varasdon (Varazdin) a D csoportban játszik majd.

A szerda esti, zágrábi sorsoláson az első kalapból sorsolták Chema Rodríguez csapatát, amely a másodikból kapta a hollandokat, a harmadikból az északmacedónokat, a negyedikből pedig a guineaiakat.

Talán most több szerencsénk volt a sorsolással, mint a korábbi alkalmakkor, vannak a mienknél erősebb csoportok is, de természetesen a célunk, hogy a sajátunkat megoldjuk és minél több ponttal továbbjussunk

értékelt a vb-sorsolás után Chema Rodriguez, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya.

„Észak-Macedónia ellen kezdünk, az egy az egyeket jól játszó, hét a hat ellen is ütőképes csapat, kemény ellenfél lehet. Guineát nem ismerjük, nyilván ellenük is a győzelem a cél Hollandiával a 2022-es hazai Európa-bajnokságon elszenvedett fájó vereség óta nem találkoztunk, itt az ideje, hogy megmutassuk ellenük a tudásunkat! A lehetséges középdöntő csoportunkkal egyelőre kár foglalkozni, de az biztos, hogy Franciaország kiemelkedik belőle.

Nagyon örülök, hogy Varasdon játszhatunk, remélem, minél több magyar szurkoló előtt!

A január 14. és február 2. között sorra kerülő világbajnokság házigazdája Horvátország, Dánia és Norvégia lesz. Ez lesz a 29. férfi vb, és a 23., amelyen a magyar együttes részt vesz. Eddigi legjobb eredménye az 1986-os ezüstérem, legutóbb, tavaly januárban nyolcadik lett.

A mind a nyolc csoportból az első három helyezett jut a négy középdöntő-csoportba, onnan pedig az első kettő kerül a negyeddöntőbe. A magyarok a negyeddöntőt Zágrában játszanák.

A magyarok továbbjutás esetén szintén Varasdon szerepelnek, és a középdöntőben a C csoport (Franciaország, Ausztria, Katar, Kuvait) három továbbjutója ellen lépnek pályára.

A világbajnokság csoportbeosztása

A csoport (Herning): Németország, Csehország, Lengyelország, Svájc
B csoport (Herning): Dánia, Olaszország, Algéria, Tunézia
C csoport (Porec): Franciaország, Ausztria, Katar, Kuvait
D csoport (Varasd): MAGYARORSZÁG, Hollandia, Észak-Macedónia, Guinea
E csoport (Oslo): Norvégia, Portugália, Brazília, Egyesült Államok
F csoport (Oslo): Svédország, Spanyolország, Japán, Chile
G csoport (Zágráb): Szlovénia, Izland, Kuba, Zöld-foki Köztársaság
H csoport (Zágráb): Egyiptom, Horvátország, Argentína, Bahrein

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik