Sport

A határtól 50 km-re játssza vb-meccseit a magyar férfi kéziválogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott Varasdon (Varazdin) játszik a csoportkörben, és továbbjutás esetén a középdöntőben is a jövő évi világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint bár a sorsolásra csak szerdán 19.30-tól kerül sor Zágrábban, azt már most tudni lehet, hogy a magyarok a varasdi D csoportban szerepelnek.

További hét csapatot szintén besoroltak egy-egy csoportba, így az is biztos, hogy Ausztriával és Horvátországgal nem kerülhet azonos négyesbe a magyar együttes. A három mérkőzésüket január 15-én, 17-én és 19-én vívják.

A január 14. és február 2. között sorra kerülő világbajnokság házigazdája Horvátország, Dánia és Norvégia lesz.

A csapatokat szerdán nyolc négyes csoportba sorsolják, mindegyikből az első három helyezett jut a négy középdöntő csoportba, onnan pedig az első kettő kerül a negyeddöntőbe. A magyarok a negyeddöntőt Zágrában játszanák.

A világbajnokság sorsolás előtti kiemelése

1. kalap: Dánia (B csoport – Herning), Franciaország, Svédország (F csoport – Oslo), Németország (A csoport – Herning), Magyarország (D csoport – Varasd), Szlovénia (G csoport – Zágráb), Norvégia (E csoport – Oslo), Egyiptom
2. kalap: Portugália, Horvátország (H csoport – Zágráb), Ausztria (C csoport – Porec), Izland, Hollandia, Spanyolország, Olaszország, Csehország
3. kalap: Lengyelország, Észak-Macedónia, Katar, Brazília, Argentína, Kuba, Japán, Algéria
4. kalap: Bahrein, Tunézia, Chile, Kuvait, Zöld-foki köztársaság, Guinea, Amerikai Egyesült Államok (szabadkártya), Svájc (szabadkártya)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik