Sport

26. aranyérmével utolérte a Fradi pólócsapata az újpestieket

Hegedüs Róbert / MTI
A Ferencváros játékosai örülhettek a bajnoki címnek
Hegedüs Róbert / MTI
A Ferencváros játékosai örülhettek a bajnoki címnek
Az FTC-Telekom Waterpolo megvédte címét a férfi vízilabda ob I-ben, miután a finálé második, keddi felvonásán 21-14-re nyert a Vasas ellen a Margitszigeten és ezzel begyűjtötte az aranyéremhez szükséges második győzelmet.  

A bajnoki döntő első, szombati felvonásának elején a Vasas ugyan még 2-1-re vezetett, a Ferencváros azonban simán fordított és könnyedén, 13-7-re nyert. A keddi összecsapáson hasonló volt a forgatókönyv, hiszen a piros-kékek szerezték az első gólt, de innentől kezdve fokozatosan ellépett az FTC, amely kegyetlenül kihasználta a rivális hibáit.

A Vasas 4-3-nál időkérés után támadhatott az egyenlítésért, de kihagyta a helyzetet, majd lefordulás és ferencvárosi gól lett belőle, ez pedig érezhetően megfogta az angyalföldieket. A folytatásban egyfajta adok-kapok alakult ki (13 gól született a második negyedben), ami után a Ferencváros 11-7-re vezetett a nagyszünetben, írta tudósításában az MTI.

A fordulást követően is hasonló mederben zajlott az összecsapás, a Vasas kihagyott lehetőségeit az FTC lefordulásból gyors gólokkal büntette, így a harmadik negyed közepére már eldőlt a találkozó (15-9).

A bajnoki szezon záró nyolc percében mindkét szakvezető lehetőséget adott a cserekapusoknak, a vége 21-14 lett az FTC javára, amely június 5-7-én a Bajnokok Ligája máltai négyes döntőjében lesz érdekelt.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa, az öt gólt szerző Varga Dénes karrierje 12. bajnoki címét ünnepelhette, ezzel beállította Bozsi Mihály rekordját, amit utóbbi még 1930 és 1942 között állított fel.

„Nagyon örülök a győzelemnek, még ha ez a mostani egy kicsit könnyebb is lett, ezáltal pedig elvesztettük a karakterünket, hogy jó a védekezésünk és kevés gólt kapunk” – nyilatkozta az M4 Sportnak Nyéki Balázs, aki vezetőedzőként első bajnoki címét szerezte, korábban másodedzőként négy aranyérem kiharcolásában működött közre Varga Zsolt mellett.

„Elégedett vagyok, hiszen a kupát és a bajnoki címet is magabiztosan hódítottuk el, a Bajnokok Ligájában pedig mindkét csoportkörben az élen végeztünk. Ott bekerültünk a négy közé, ami a minimális elvárás volt, most szeretnénk még nagyobbat álmodni, a szezon legnehezebb mérkőzésére készülünk” – tette hozzá Nyéki.

A szezont százszázalékos mérleggel záró FTC sorozatban a harmadik, története során pedig a 26. bajnoki elsőségét gyűjtött be, így az örökrangsor élén utolérte az éllovas Újpesti TE-t.

Vízilabda, férfiak, ob I, döntő, 2. mérkőzés

VasasPlaket – FTC-Telekom 14–21 (2–3, 5–8, 4–6, 3–4)
A párharc végeredménye: 2–0 az FTC-Telekom javára.

 

Az elmúlt tíz szezon bajnokai
2014: ZF-Egri VK
2015: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
2016: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
2017: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
2018: FTC-PQS Waterpolo
2019: FTC-Telekom Waterpolo
2020: A koronavírus-járvány miatt nem hirdettek bajnokot
2021: Szolnoki Dózsa
2022: FTC-Telekom Waterpolo
2023: FTC-Telekom Waterpolo
2024: FTC-Telekom Waterpolo

 

Összesítésben:
26 alkalommal: Újpesti TE, FTC
18: Vasas
10: Szolnok
7: OSC, BVSC
6: Budapesti Honvéd
4: Magyar UE
3: III. ker. TVE, ZF-Eger
2: Balaton UE, Magyar AC
1: Budapest SE, Műegyetemi AFC, Tungsram SC

Ajánlott videó

Olvasói sztorik