Sport

„Engem ki kellett vágni az autóból” – István mindkét karja szétroncsolódott, de ma már 100 kilóval nyom fekve

24.hu
24.hu
Harmadik és egyben utolsó videónk első szereplője Lukács István egykori készenléti rendőr, aki őszintén beszél arról az autóbalesetről, mely az ő hibája miatt történt. Második szereplőnk, Majdán Márk evészavarral küzdött, ma már rá sem ismerni az egykori csontsovány fiatalemberre.

István az autópályán a monotonitás és a fáradtság miatt belepihent a vezetésbe. A kritikus pillanatban elrántotta a kormányt, így másik autóval nem ütközött, de az övé az oldalára fordult. A karjai gyakorlatilag széttörtek, így a munkáját is elvesztette. Ahogy ő fogalmaz, jó tanítás volt az élettől:

A hiba az volt, hogy nem voltam elég kipihent a hosszú úthoz. Ez arra is jó lecke volt, hogy nem ülök úgy autóba, ha nem érzem magam vezetésre képesnek.

A videónk másik szereplője Majdán Márk depresszióval küzdött, ami átcsapott evészavarba, mert úgy érezte, a teste az egyetlen, ami felett kontrollt érez. Olyan soványra fogyott, hogy alig bírt felmenni a lépcsőn. Ma már rá sem ismerni arra a fiatalemberre, aki néhány éve volt:

Háromrészes videósorozatunkban az életigenlés legszebb példáit mutatattuk be, olyan hétköznapi emberek történetét, akik heroikus küzdelme talán másokat is arra ösztönöz majd, hogy soha ne adják semmilyen élethelyzetben. Az első részben Ádám és Zsolt történetét ismertük meg: Ádám 31 napig volt kómában, felébredése után amnéziája lett, majd agyvérzést kapott, Zsolt pedig egy autoimmun betegség következtében veseátültetés után kezdett el újra sportolni.

A második részben két nő küzdelmét láthattuk: Zsuzsánál egy ritka betegség, a Guillain-Barré szindróma alakult ki, Andreánál pedig egy gyógyíthatatlan antigén okozta autoimmun betegséget diagnosztizáltak, mely hátterében táplálkozási zavar áll.

Kapcsolódó
„A barátaim jöttek be a kórházba megetetni" – Zsuzsánál egy ritka betegség, a Guillain-Barré szindróma alakult ki
Sorozatunk második részében Zsuzsannát és Andreát mutatjuk be, akik mindketten egy ritka betegség következtében gyakorlatilag újra tanultak járni, élni.

Küzdöttek. Győztek. Te jössz!

A BioTechUSA-cégcsoporthoz tartozó Scitec Nutrition felelős márkaként nemcsak rendszeresen adományoz és társadalmi párbeszédet kezdeményez, de évtizedek óta a súlyzós edzés, mint sportág elkötelezett támogatójaként azt is fontosnak tartja, hogy pozitív példákat mutasson be és ezzel másoknak is üzenjen, így sarkallva őket a testmozgásra.

Így az aktuális kampány főszereplői olyan emberek lettek, akik fizikai felépülésében kulcsszerepet játszott az edzőtermi edzés. Az ő történetük ékes bizonyítéka annak, hogy a sportban elsajátított elhivatottság, céltudatosság az élet minden területén kamatoztatható, ahogy azt a márka Make A Difference szlogenje is üzeni, így végül a változás nemcsak a sportra, hanem az egész életünkre, és ezen keresztül mások életébe is begyűrűzik.

Scitec Nutrition

A videó a Scitec Nutrition támogatásával készült.

Olvasói sztorik