Sport

Videón, ahogy a bíró megmenti Furyt a kiütéstől

Fayez Nureldine / AFP
Fayez Nureldine / AFP

Olekszandr Uszik minden korábbi várakozást felülmúlt, ugyanis a cirkálósúlyból érkező ukrán ökölvívó Tyson Fury legyőzése után a királykategóriában, nehézsúlyban is vitatathatatlan bajnok lett, ő birtokolja az öt nagy szervezet világbajnoki övét.

Bár Fury biztatóan kezdett a rijádi gálán, Uszik fokozatosan vette át az irányítást, a kilencedik menetben pedig olyan verés mért brit riválisára, hogy utóbbira rá is kellett számolni. Az ukrán végül megosztott pontozással nyert.

Ugyan Furyra a kilencedik menet végén úgy számoltak rá, hogy talpon maradt, a gong mellett a mérkőzésvezető is nagy segítségére volt, aki még az előtt közbelépett, hogy padlót fogott volna. Most egy új kameraállás került fel az X-re (korábbi Twitter), amin látszik, hogy Uszik épp lecsapott volna ballal a vert helyzetben lévő Furyra, amikor megakasztották a támadását.

Az angol egyébként utalgatott rá, hogy szerinte a pontozók azért hozták ki Uszikot győztesnek, mert Ukrajna háborúban áll és az emberek így szimpatizálnak vele és az országával. Az esetleges visszavágóról, ami ősszel lenne esedékes, egyelőre mind a két ökölvívó visszafogottan nyilatkozott.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik