Sport

Két meccs után hibátlan a női 3×3-as női kosárválogatott az olimpiai selejtezőn

facebook.com/kosarsport/
facebook.com/kosarsport/

A magyar női válogatott megnyerte első két meccsét a 3×3-as kosárlabda olimpiai selejtezőtornán.

A debreceni tornán először Izraellel találkozott a Böröndy Vivien, Kiss Virág, Papp Klaudia, Szabó Fanni csapat és 21-16-ra nyert. Két órával később már nehezebb dolga volt a hollandokkal, de végül 13-11-re sikerült győzni, amivel hatalmasat lépett a válogatott a negyeddöntő felé. A csoport utolsó meccsét szombat este játssza a csapat Olaszország ellen.

“Elégedett vagyok a küzdőszellemünkkel, de ebben sosem kételkedtem. Sajnos még nem jutottunk tovább, mert még mindig előfordulhat, hogy három csapat is két-két győzelemmel áll, akkor pedig a több dobott pont fog rangsorolni. Ma fizikálisan felnőttünk a feladathoz, és revánsot vettünk a hollandok ellen, akik az egyik legalattomosabb csapat, korábban előfordult, hogy sportszerűtlen hibával sérülést okoztak nekünk, úgyhogy több szempontból is örülök ennek a sikernek

– értékelt Földi Attila szövetségi kapitány.

Csoportonként az első két együttes jut a vasárnapi negyeddöntőbe, a zárónapon pedig elődöntőt, a bronzmérkőzést és a döntőt is rendeznek. A legjobb háromban végző csapat szerez végül olimpiai kvótát.

Végeredmény – 3×3-as olimpiai selejtező, D csoport, 2. forduló

Magyarország-Hollandia 13-11

Korábban:

Magyarország-Izrael 21-16
Hollandia-Olaszország 13-9
Olaszország-Izrael 21-11

Az állás: 1. Magyarország 2 győzelem/2 mérkőzés, 2. Hollandia 1/2, Olaszország 1/2, Izrael 0/2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik