Sport

Visszatér az NB I-be a Szeged korábbi bajnokcsapatának kézilabdaedzője

Czeglédi Zsolt / MTI
Vladan Matic negyedik magyar csapata kispadjára ülhet le
Czeglédi Zsolt / MTI
Vladan Matic negyedik magyar csapata kispadjára ülhet le
Megerősítette a klub is a szerb lapértesüléseket: a következő idényben Vladan Matic irányítja a Csurgó élvonalbeli férfi kézilabdacsapatát.

A Mozzart Sport azt írta, a jelenleg a szerb RK Metaloplastika edzője, aki a szezon végén elhagyja a szabácsi csapatot. A tapasztalt szakember 2022 nyarán, közel három évtized után tért vissza szülővárosába, tavaly bronzérmes lett, idén pedig esélye van arra, hogy 36 év után bajnoki címig vezette együttesét. A Vojvodina elleni döntő hétfőn, Újvidéken kezdődik.

A szerb portál úgy tudja, Matic a magyar NB I ötödik helyén álló Csurgó kispadjára ül le. A felek tavaly télen már egyeztettek egymással, de akkor nem született megállapodás.

Amennyiben Matic tényleg aláír, úgy ismét együtt dolgozhat jelenlegi játékosával, a Metaloplastika jobbátlövőjével, Vojislav Brajoviccsal.

A Csurgó azt már a múlt héten bejelentette hivatalosan, hogy a 2021 őszén kinevezett Baranyai Norbert a nyártól nem folytatja munkáját a felnőtt csapat élén.

Vladan Matic nem ismeretlen a hazai kézilabdázásban, hiszen a balszélsőként két világbajnoki bronzérmet szerző sportoló 2001 és 2009 között a Pick Szegedben tevékenykedett, előbb játékosként, majd edzőként.

Legnagyobb sikereként 2006-2007-ben bajnoki címhez, 2007-2008-ban Magyar Kupa-győzelemhez segítette csapatát.

Később dolgozott a Ferencváros és a Tatabánya edzőjeként, volt szerb (2013-14) és Csoknyai István társaként magyar (2018-19) szövetségi kapitány is.

Frissítünk!

Hivatalossá vált, hogy a következő szezontól a korábbi szövetségi kapitány irányítja a Csurgó csapatát, ezt a klub megerősítette a honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik