Sport

Tyson Fury apja lefejelt egy ukrán fiút a hétvégi vb-címmérkőzés előtt

Május 18-án, Rijádban rendezik meg az immár kétszer elhalasztott Tyson Fury-Olekszandr Uszik profi nehézsúlyú bokszvilágbajnoki címmérkőzést. Az indulatok már napokkal az esemény előtt a tetőfokára hágtak, Fury börtönviselt apja ugyanis nagy botrányt csapott, lefejelte az ellenfél csapatának egyik tagját, de az ő fejbőre repedt fel.

Az incidensre hétfő délután került sor, egy Rijád központjában lévő szállodában, amikor Tyson Fury apja, John lefejelte Olekszandr Uszik környezetének egyik tagját. A felek egymásnak üvöltözték a saját kedvencük nevét, amikor állítólag egy fiatal ukrán, Sztaniszlav Sztepcsuk beszólt az idősebb Furynak, aki rátámadt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Mac Life (@themaclifeofficial) által megosztott bejegyzés

Amíg Sztepcsuk megúszta különösebb probléma nélkül, a rátámadó 59 éves férfi homloka felszakadt.

Csak szurkoltunk a harcosunknak, a nevét kiabáltuk, mire az öreg Fury teljesen megőrült. Meg akartam ütni, de a korkülönbség miatt nem lett volna tisztességes. Még a végén szívrohamot kap

– nyilatkozta Sztepcsuk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Blockasset (@blockasset) által megosztott bejegyzés

Az a fiú nem mutatott tiszteltet. A szájára vette a fiamat, ezért azt kapta, amit megérdemelt. Engem nem aggaszt a vérzés. Emberekkel harcolunk, ez normális számomra

– mondta John Fury, aki kemény legény hírében áll.

2011-ben börtönbüntetésre ítélték, mert kiszúrta egy férfi szemét, akivel egy évvel korábban összeveszett. 2015-ben szabadult a börtönből, de erőszakos jelleme és priusza miatt nem teheti be a lábát az Egyesült Államokba.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sergey Lapin (@serge_lapin) által megosztott bejegyzés

A mérkőzésen a 2012-es, londoni olimpián aranyérmes, amatőrként világ- és Európa-bajnok ukrán Uszik a Bokszvilágszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO), míg brit Fury a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú övét teszi kockára.

A sportág történetében legutóbb 1999-ben hirdettek vitathatatlan nehézsúlyú bajnokot – aki mindegyik nagy szervezetnél a legjobb –, akkor a brit Lennox Lewis az amerikai Evander Holyfield felett diadalmaskodott.

Kapcsolódó
„Mindannyian sokkos állapotban vagyunk” – első profi meccsén meghalt a brit bunyós
Sherif Lawal a negyedik menetben szenvedett kiütéses vereséget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik