Sport

„A kettős olimpiai szerepléssel a hazai kézilabda visszakerült arra a szintre, ahol korábban jegyezték”

Lakatos Péter / MTI
Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.
Lakatos Péter / MTI
Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

Chema Rodríguez szövetségi kapitány tervei szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott húszfős kerettel kezdi majd a felkészülést a nyári, párizsi olimpiára.

A spanyol edző a magyar szövetség (MKSZ) keddi sajtóeseményén elmondta, alapvetően ugyanarra a húsz játékosra számít, aki márciusban a tatabányai selejtezőtornán megszerezte a kvótát, majd a múlt héten Litvánia ellen kijutott a jövő évi világbajnokságra. Kiemelte, hogy hosszú a nyár, és még olyan játékosok is meggyőző teljesítményt nyújthatnak és helyet követelhetnek maguknak, akik eddig nem voltak tagjai a szűk keretnek.

A keret ha nem is teljesen nyitott, de be lehet kerülni jó teljesítménnyel

– jelentette ki határozottan.

A kapitány megjegyezte, örök dilemma a keret létszáma, mert dolgozhatna 25 fővel is, de játékosként megélte, milyen érzés nyáron egy hónapon keresztül készülni, aztán lemaradni a világversenyről.

„Nagyon boldog vagyok, mert tavaly nyáron kitűztünk magunk elé bizonyos célokat, amelyeket lépésről-lépésre sikerült megvalósítanunk. Jól szerepelt a válogatott az Európa-bajnokságon, az olimpiai selejtezőn kvótát szerzett, majd a vb-selejtezőt is sikeresen megvívtunk. Most arra összpontosítunk, hogy az olimpián minél jobban szerepeljünk, és utána következhet majd a világbajnokság.”

Az olimpiai felkészülés június 24-én kezdődik, a 17 fős keretet július 5-én kell leadni a Magyar Olimpiai Bizottságnak. A 17 játékos közül 14-en lakhatnak majd az olimpiai faluban, a három tartalék egy párizsi szállodába költözik. Egyelőre két edzőmérkőzés részletei váltak hivatalossá: július 19-én Németországgal, másnap Japánnal játszik a nemzeti csapat Stuttgartban.

Ilyés Ferenc, az MKSZ 13 hónappal ezelőtt megválasztott elnöke szerint rég volt ilyen sikeres időszaka a magyar kézilabdának, és megjegyezte, bízik benne, hogy az ő tevékenysége is benne van ebben a sikerben, nem csak az előző évek munkája.

Azt gondolom, a kettős olimpiai szerepléssel a kézilabda idehaza visszakerült arra a szintre, ahol korábban jegyezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik