Sport

Válogatott kézisekkel erősített a férfi NB I feltörekvő újonca

Sebastian Borowski / MTI / EPA-PAP
Vilovski (balra) itt még Tatabánya-mezben keménykedik.
Sebastian Borowski / MTI / EPA-PAP
Vilovski (balra) itt még Tatabánya-mezben keménykedik.

Két játékos, Uros Vilovski és Vajda Huba érkezik a nyáron a Tatabányától a férfi kézilabda NB I/B-ben bajnok, ezzel élvonalba jutott Győri ETO-UNI FKC kézilabdacsapatához.

A szerb származású, 39 éves Vilovski a Tatabányán kívül játszott még Gyöngyösön és Veszprémben, 2017-ben felvette a magyar állampolgárságot és bemutatkozott a válogatottban is.

A győri születésű 24 éves Vajda Huba, aki szintén szerepelt már a válogatottban, a Tatabánya előtt Balatonfüreden és a Fejér-B.Á.L. Veszprém csapatában játszott. A két érkezőre a védekezésben vár fontos szerep – idézte a klub közleménye Uhlig Rita ügyvezetőt.

Egy nappal korában, hétfőn derült ki, hogy Bencze József helyett a jelenlegi szakmai igazgató, Kilvinger Bálint lesz a csapat vezetőedzője. A győriek korábban bejelentették a Szeged 35 éves szlovén irányítója, Dean Bombac szerződtetését.

Kapcsolódó
„A hírek fele igaz, a fele nem” – Bombac csak a kezdet, még jöhetnek klasszis kézisek a győri férficsapathoz
Uhlig Rita ügyvezető szerint azok a játékosok, akik kivívták a feljutást, ugyanolyan bombasztikusnak számítanak, mint a frissen igazolt szlovén sztár, mégis kell az erősítés az NB I-re.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik