Sport

Örökre eltilthatják a félbeszakadt bajnokin botrányt okozó vb-bronzérmes kézist

Vasárnap félbeszakadt a horvát férfi kézilabda-bajnokság rangadója, miután a Nexe-RK Zagreb mérkőzésen, néhány másodperccel a szünet előtt botrány tört ki.

A vendégek 16-9-re vezettek, amikor a hazai csapat szépített, ám a játékvezetők érvénytelenítették a gólt, és hetest ítéltek. A heves reklamálás vége az lett, hogy a meccs delegátusa, a zsüriasztaltól a pálya széléhez lépő egykori kiváló bíró, Anto Josic hátulról egy ütést kapott a bordái közé a levonuló Marko Bezjaktól.

Az idős sportember először összegörnyedt, majd a földre feküdt, hosszasan ápolták, majd bevitték az öltözőbe, a játékvezetők pedig lefújták az összecsapást.

A horvát sajtó azt írta, Josic állítólag zúzódásokat szenvedett, és kórházba kellett szállítani.

A horvát szövetség versenybizottságának vezetője, Ante Ancic a Sportske novostinak azt mondta, a mérkőzést 10-0-val a zágrábiak kapták, a Nexétől ponto(ka)t fognak levonni és fegyelmi eljárás is indul.

Ebben a fegyelmi eljárásban több kérdés is felmerül, de egy dolog biztos: Marko Bezjakot hivatalos személy bántalmazása miatt el fogják tiltani. Ez lehet, három vagy hat hónap, de akár örökös is

mondta.

Fegyelmi eljárás indul az RK Nexe edzője, Veselin Vujovic, illetve másik játékosa, Andraz Velkavrh ellen is.

A 37 éves, 116-szoros szlovén válogatott irányító, Marko Bezjak korábban játszott a Gorenje Velenje (2008-2013) és a német Magdeburg (2013-2023) csapataiban, a válogatottal pedig bronzérmet nyert a 2017-es franciaországi világbajnokságon.

Kapcsolódó
Golovin nem kertelt: Megverjük Japánt és kijutunk az olimpiára
Az olimpiai selejtezőn a távol-keletiek elleni lehet a kulcsmérkőzés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik