Sport

Kós Hubert óriásit úszott, ezzel Milák Kristóf elé került 100 pillangón

Sarah Stier / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Kósnál gyorsabban csak ketten úsztak idén ezen a távon
Sarah Stier / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Kósnál gyorsabban csak ketten úsztak idén ezen a távon
Kós Hubert az olimpiai bajnok, világcsúcstartó Caeleb Dressellel holtversenyben nyerte a 100 méteres pillangóúszást a Tyr Pro Swim-sorozat San Antonióban zajló állomásán.

A swimmingworldmagazine.com beszámolója szerint az Arizona State 21 éves magyar versenyzője ezúttal kihagyta kedvenc számát, a 200 hátat, amelyen tavaly világbajnok lett, s ezúttal a 100 pillangóra koncentrált.

Kós és Dressel óriási csatát vívott egymással, az utolsó méterekig fej fej mellett haladtak és végül a célba is egyszerre csaptak be.

Mindkettőjük ideje 50.84 másodperc lett, ezzel a harmadik helyen állnak az idei világranglistán – 2024-ben ennél gyorsabban csak a svájci Noe Ponti (50.16) és az ausztrál Matt Temple (50.61) úszott 100 pillangón.

A szakportál megemlíti, hogy idén csak további két versenyző tudott 51 másodperc alá menni ebben a számban, a japán Macumoto Kacuhiro (50.96) és – ugyancsak pénteken – Milák Kristóf (50.99), aki Dresselhez hasonlóan pihenője után most tér vissza, és remekül teljesített a héten a magyar bajnokságon.

(MTI)

Kapcsolódó
Milák behúzta az ötödik aranyérmét, Burián Katalin olimpiai szintet, Telegdy Ádám egyéni csúcsot úszott
Milák Kristófot csak egyetlen számban lehetett megfogni az idei országos bajnokságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik