Sport

Megfelelő hittel és játékkal ott lehet az olimpián a női kéziválogatott

Czeglédi Zsolt / MTI
Pénteken a svédek ellen ünnepelt a válogatott, vasárnap, Japán ellen is ezt tervezi
Czeglédi Zsolt / MTI
Pénteken a svédek ellen ünnepelt a válogatott, vasárnap, Japán ellen is ezt tervezi
Szilágyi Zoltán, a Debrecen női kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint a magyar válogatottnak sikerült végig fenntartania a kezdeti élességét, ezért tudta 28-25-re legyőzni Svédországot az olimpiai selejtezőtorna második fordulójában, pénteken.

„A csapat nagyon jól szállt be a mérkőzésbe, egyértelműen irányított, dominált, és nagyon reméltem, hogy ez a második félidőben is így lesz, mert sejtettem, hogy akkor sikerül győznie” – nyilatkozta az MTI-nek a szakember.

Az olimpiai és világbajnoki negyedik helyezett svédek 7-7-nél és 17-17-nél is egyenlítettek, a vezetést azonban egyszer sem tudták átvenni. Szilágyi szerint a 17-17 utáni időszak nagyon fontos volt, mert a második félidő nem úgy indult, ahogyan a házigazdák tervezték. Megakadt a támadójáték, az ellenfél pedig a lerohanásokból gólokat tudott szerezni.

Meglátása szerint ekkor nagyon fontosak voltak Böde-Bíró Blanka védései, különösen a szélső lövések hárítása bizonyult meccsdöntőnek.

Támadásban mindig volt egy-egy játékos, aki át tudta lendíteni a nehézségeken a csapatot, gondolok itt Kuczora Csenge és Klujber Katrin teljesítményére, illetve Győri-Lukács Viktória helyzetkihasználásaira. A szélső nagyon fontos pillanatokban talált be

– magyarázta.

Szilágyi hangsúlyozta, a kezdeti élességet sikerült végig fenntartani, és az egész mérkőzésen megfelelő hittel kézilabdázott a válogatott.

A magyarok csütörtökön 49-11-re verték Nagy-Britanniát, és csak akkor nem szereznek olimpiai kvótát, ha vasárnap a 19.15 órakor kezdődő zárómérkőzésen öt vagy több góllal kikapnak Japántól.

Egyértelműen igen!

– válaszolta a DVSC Schaeffler vezetőedzője arra a kérdésre, szerinte megszerzi-e a kvótát a csapat.

„Nem azt mondom, hogy a torna előtt biztos voltam, de nagyon bíztam benne, hogy meglesz. Ezzel a játékkal a japánokat is megverik” – tette hozzá.

Kapcsolódó
Golovin: A szív győzelme, de a győzelemhez még eszünk is volt
A válogatott tagjai a csapategységet és a szurkolókat is dicsérték a fontos győzelem után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik