Sport

„Hogy ez honnan jött…” – edzőjét is meglepte az ob-n a 15 éves magyar úszó

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI
Kocsis Márta csak kereste a szavakat azt követően, hogy Jackl Vivien óriásit úszva teljesítette az olimpiai szintidőt az országos bajnokságon.

Az úszók országos bajnoksága elsősorban két visszatérőről, Milák Kristófról és Hosszú Katinkáról szól, csütörtökön azonban egy 15 éves sportoló lopta el a show-t a nagyok elől. A Tatabánya úszója, Jackl Vivien a délelőtt során a második legjobb időt produkálta 400 vegyesen, azonban az esti döntőre közel 10 másodpercet javult.

4:34.96-tal, utcahosszal nyerte meg az aranyfutamot, megdöntötte saját egyéni csúcsát, egyszersmind teljesítette az olimpiai szintidőt.

Az ezüstérmes Kapás Boglárkának négy század híján négy másodpercet, a bronzérmes Mihályvári-Farkas Viktóriának közel négy és fél másodpercet adott. Hosszú Katinka bő 12 másodperccel később csapott célba.

A szintet szerettük volna, a füzetembe 4:37.8-at írtam, arra gondoltam, jó esetben 4:37.5 lesz… Hogy ez honnan jött… Nem tudom… Még vissza kell néznem a versenyt. Néztem, de nem láttam, ez miként jött össze

– idézi a szövetség oldala Kocsis Mártát, Jackl edzőjét.

Az úszó azt mondta az M4-nek, őt is megdöbbentette az időeredménye, és most még nem is gondolt az olimpiára, ugyanis mivel ő még nem is ifi, hanem serdülő korosztály, így alapvetően az ifi Európa-bajnokság lenne számára az év fő versenye. Elárulta azt is, hogy Kapás és Hosszú is gratulált neki a célban.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik